СТРУКА РАДИ СВОЈЕ, АЛИ ИМ ЈЕ ЈАСНО ДА ДРЖАВА МОРА ДА ЖИВИ! Вучић о мерама Кризног штаба

– Сад је економија највећи изазов пред којим се налазимо, навео је Вучић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија ефикасно функционисала у борби прптив епидемије корона вируса, да је испуњен циљ, те да верује да су грађани, када све сагледају, задовољни својомн државом.

Сад је економија највећи изазов пред којим се налазимо, оценио је, у емисији Цхирилица на Хепи тв, те указао да се штете због последица епидемије мере милијардама евра и да ће бити портребно годину дана да се врате ствари на стање пре епидемије.

Оно што треба да радимо свакако није оно што се догодило 2008, када је требало одговорити и санирати последице светске економске кризе, јер је тада много људи остало без посла, већ оно што смо радили и како смо се понашали, уз огорман рад и труд, 2014. године, рекао је председник Вучић.

Вучић је рекао да се Србија “отворила” у правом тренутку и да би се каснило да се економија покренула само седам дана касније.

Упитан да ли су лекари из кризног штаба били за то да Србија још неко време остане “затворена”, Вучић је рекао да је то њихов посао, али да им је, такође, јасно да економија мора да се покрене и да држава мора да живи.

Вучић је указао да током ванредног стања није било несташице ниједне робе, да можда три дана маске нису могле да се купе у свим апотекама у сваком тренутку, али да је то убрзо решено, да је Србија почела да производи квасац, алкохол, хипохлорит…

“Брзо смо се снашли, показали смо ефикасност и оперативност и мислим да су грађани задовољни својом државом. Да ли смо могли боље, сигурно да јесмо… Увек извлачите оно чиме нисте задовољни и оно што бисте могли да промените. Има ствари које бисмо променили, али, да ли смо функционисали ефикасно, да ли смо добро функционисали и да ли смо испунили циљ – мислим да јесмо”, рекао је Вучић.

Извор: Еспресо.рс