Студенти блокирали зграду Ректората

Део делегата Студентског парламента, који су незадовољни радом тог тела, блокирали су данас пре подне улаз у зграду Ректората Универзитета у Београду.

Имали су састанак са ректорком УБ Иванком Поповић и проректором за наставу проф. Петром Булатом.

Представник Филозофског факултета у Студентском парламенту Марко Радић каже да делегати траже да се стриктно поштује правилник Студентског парламента, који, како тврде, поједини представници тог тела крше на различите начине.

Он је навео да је у току ректорски колегијум и да се чекају њихови закључци.

„Питања домова и наставе на факултетима, који су круцијални током епидемија за студенте тренутно не дотичу актуелне представнике Студентског парламента. Када смо та питања покретали они о о томе нису хтели да се дискутује”, навео је Радић, преноси Танјуг.

Студент продекан фармацеутског факултета Лука Марошанин рекао је да је на састанку од стране ректорског колегијума показана добра воља да се проблеми реше.

„Оно где се не слажемо, то је ингеренција. Ректорат сматра да он није тај који може донети одређене одлуке како би се увела одговорност и поштовао правилник у раду студентског парламента”, навео је он.

Студенти су блокирали улаз у Ректорат, а на врата су залепили транспаренте „Ово је и наша кућа”, „Докле више”, „Домови су наши”, „Колико кошта образ”, „Вечера 150.000 динара”.

Извор: Политика