СТУДЕНТИ СЕ ВРАТИЛИ У КЛУПЕ Настава на класичан начин, уз све мере опреза

На Универзитету у Бањалуци данас је почела нова академска година уз класично извођење наставе, а уколико буде погоршана епидемиолошка ситуација припремљен је план за онлајн извођење наставе.

Потврдили су ово министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић и ректор овог универзитета Радослав Гајанин. Пред почетак свечане манифестације “Академски час” на Факултету безбедносних наука, Рајчевић је рекао да је одлучено да настава буде извођена на класичан начин, уз физичко присуство наставника и студената, али уз поштовање мера које је препоручио Институт за јавно здравство Српске, пише Срна.

Гајанин је поручио да ће Универзитет испоштовати све епидемилошке препоруке, те навео да је у прву годину студија уписано око 2.100 студената.

– Број студената је већи у односу на прошлу годину. Задовољни смо, имајући у виду да је средње школе завршило за око 500 ученика мање него у претходној години – рекао је Гајанин.

Декан Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић истакао је да је важно да бруцоши академско школовање започну у студентским клупама и лично упознају професоре, те напоменуо да ће бити предузете све мере да настава буде одвијана у безбедним условима.

– Обавеза је тиме већа што смо уписали 130 студената, више него икада до сада. То показује и велико интересовање за овај факултет – рекао је Ћеранић.

Извор: Блиц