Студија: Скоро пет милиона илегалних имиграната у Европи, већина су младићи

Подаци нове студије открили су да је половина од готово пет милиона илегалних имиграната који живе у Европи данас насељено у Великој Британији или у Немачкој. Већина су војно способни младићи.

У 2017. години процијењени број илегалних имиграната који живе у Европи износио је између 3,9 и 4,8 милиона. Од тог броја, упркос слободном кретању између европских земаља, велика већина – 70 процената – илегалних имиграната одлучило је да живи у само четири земље, док 50 процената живи у две, Великој Британији и Немачкој.

Иста студија, коју је спровео истраживачки центар Пев, открила је да је нешто више од половине од готово 5 милиона илегалaца који живе у Европи су мушкарци, док је 65 посто млађих од 35 година.

Истраживачки центар Пев, је открио пораст у броју илегалних миграната у последњим годинима, од укупно 500 милиона људи који данас живе у 32 европске земље, 3,9 – 4,8 милиона чине илегални имигранти док је током 2014. године забележено да на европском тлу живи између 3 – 3,7 милиона илегалних миграната.

Немачка, Велика Британија, Француска и Италија – које заједно чине половину укупног европског становништва – чине 70 процената укупног броја илегалних имиграната. Велика Британија и Немачка заједно чине око 50 процената илегалних имиграната у Европи.

Близу 30 посто илегалних имиграната долази из азијских муслиманских земаља попут Афганистана и Пакистана. 23 посто долази из земаља које се сматрају европским, попут Русије или Турске. 21 проценат долази из земаља Блиског Истока и Северне Африке, попут Ирака или Сирије, док коначних 17 процената долази из субсахарских афричких земаља попут Еритреје и Нигерије.

У просеку, један од пет миграната који живе у Европи је илегално. Међутим, та бројка варира од земље до земље, међутим, један од два мигранта у Великој Британији илегално живи.

Извор: српскаствар.инфо
Аутор: Александар Воркапић