СУБОТИЧАНИ СЕ ПРЕРАНО ОПУСТИЛИ: Тек понеки купци у продавницама и конобари у кафићима носе маске и рукавице

Тржни центри пуне робе, али тек понеки купац са маском и рукавицма. У кафићима само конобари носе маске и рукавице, али гости и муштерије хвале укидање полицијског часа

Укидање полицијскг часа Суботичане је опустило до те мере, да ретко који купац у тржном центру или гост у кафићу на терасама има маску и рукавице. Кажу да им прија укидање полицијског часа, да су много тога надокнадили породици током забране кретања у вечерњим сатима.

Тржни центри су данас пуни робе, али купаца и гужве нема много.

Продавци носе маске и рукавице, али купци су већ заборавили на полицијски сат и прописане мере. Понеки се ипак придржавају правила, а гости у кафићима на отвореном, не носе ни маске ни рукавице, али конобари се придржавају мера, служе госте са маскама и у рукавицама.

Рајко Ганић (71)испред једног тржног центра у Суботици, каже да живи у згради преко пута тржног центра, да се током ванредног стања придржавао свих мера.

-Живим у стану, али ретко сам и на терасу излазио. Мало је тешко било у четири ујутро ићи у куповину у тржни центар, не спаваш током ноћи, али већ смо и то заборавили. Данас смо са свим осталим купцима у тржном центру, али ја сам са маском и рукавицама и даље, како је препоручила влада за наше здравље, али видим да највише њих не носи маске, каже Рајко.

Бојан Милорадов је млађа генерација, са кћерком купује у тржном центру.

-Није нам тешко пао полицијски час, мање смо радили али смо надокнадили деци и породици много тог. Породично смо се и одморили и још више приближили једни другима, посебно деци је било добро, којој никад доста игре.А ево сачекали су нас и пуни тржни центри.

Ката Кесеги је поштовала изолацију, али пошто живи сама није јој тешко пало.

-Кћерка ми живи у иностранству, тако да смо се телефоном чуле као и обично. Живела сам као и пре полицијског часа, током дана сам набавила све што ми треба, а ноћу и не излазим. Са пријатељима сам се чула и видећемо се ових дана, обострано смо задовољни због тога, а ево у набавци сам и тржни центри су препуни робе, воћа и свега, каже Ката.

Градски и приградски превоз креће од понедељка у Суботици, а међуградски превоз до Новог Сада има два поласка дневно. За понедељак је најављено чешће саобраћање превозника до Новог Сада и Београда.

Извор: Курир