СВЕТ НЕЋЕ БИТИ ИСТИ! СЛЕДИ НОВА ПОДЕЛА СВЕТА: Ове године састанак великих сила

Негативни утицај ширења пандемије коронавируса ковид-19 може довести до драматичних промена у геополитичкој арени.

На то је указао немачки политички аналитичар Александар Рар. Истовремено, експерт, говорећи како се светски поредак може променити после ковид-19, приметио је да даљи развој догађаја може ићи у два смера.

Први сценарио је да човечанство „изађе из кризе и свет остане исти“. Међутим, друга опција предвиђа озбиљне промене у политичкој ситуацији, у геополитичком простору.

Као резултат, експерт примећује да могу постојати стварни предуслови за промену националних елита, “као што је то било после Првог светског рата и уништења социјалистичког лагера”.

Анализирајући тренутну ситуацију, Рар је изразио наду да ће лидери Сједињених Држава, Кине, Русије, Француске и Немачке 21. септембра, након састанка у УН-у, моћи да постигну договор о сарадњи и моћи ће заједно да превазиђу међународне проблеме изазване ковид-19.

“Они ће моћи међусобно да се договоре: да зауставе сукобе, пропагандне ратове, да стварају свет изнова, као што је то био случај кад су се СССР, Америка и Британија договорили у Јалти, 1945”, закључио је експерт, изразивши наду у повољнији исход.

Извор: Webtribune.rs