СВИ ЋУТЕ О “РУСКОМ ЧУДУ”! Запад не може да прихвати да је њихов здравствени систем лошији, али ови бројеви то доказују!

Може се показати да је руски здравствени систем због тога што се није фокусирао на примарну амбулантну негу, већ на болнице, боље прилагођен екстремним условима, сматра руски лекар и ТВ водитељ Александар Мјасников.

Он је ово објавио на његовом Телеграм каналу и истакао да Русија има много више болничких кревета по становнику, него Запад. Такође, пише он, западне земље биле су изненађене што руски здравствени систем располаже с више респиратора и заштитне опреме, него они.

Ипак, лекар се нада да Русија ипак неће морати да искористи ове предности.

– Сви говоре о ‘немачком чуду’, а ћуте о ‘руском’, иако је у Немачкој 2.8 хиљаде умрлих од Ковида-19 на 82 милиона становника, а у Русији мање од сто преминулих на 145 милиона. Истовремено, број тестираних особа код нас није мањи него у Немачкој. Број преминулих од Ковид-19 се данас не може сакрити – истакао је Мјасњиков.

Мјасњиков је додао да је опрез неопходан и даље: лекари могу да излече болести, али ширење могу зауставити само људи који се придржавају самоизолације.

– У Русији је смртност од вируса корона много мања, него од грипа, као и од осталих пнеумонија -појаснио је он.

Према његовом мишљењу, већина људи ће оздравити и стећи колективни имунитет, а тренутно је важно да се “безболно преживи појава новог вируса и његова имплементација из животињског света у наш”.

Подсетимо, пандемија вируса корона захватила је скоро цео свет.

Према најновијим подацима, у свету је укупно заражено 1.725.846 особа, 390.219 се опоравило, док је 104.901 особа преминула.

У Русији је регстровано 13.584 оболелих од вируса корона, 1.045 особа је излечено, а 106 је преминуло.

Извор: rs. sputniknews. com