“СзС треба да буде носилац удружене опозиције”

Свима је јасно да се ништа није десило што би довело у питање постојање СзС, сем једне вести за коју се показало да је неистинита, о томе да СзС више не постоји, рекао је Јанко Веселиновић из Покрета за преокрет, односно СзС. Истина је да је направљен договор о иницијативи о јачању српске опозиције, прецизирао је.

– Ја сам тај састанак водио, није донета одлука о престанку постојања СзС, истина је да је направљен договор о иницијативи о јачању српске опозиције. СзС и даље постоји, иницирао је и данас ће дати предлог за јачање опозиције и окупљање свих опозиционих актера, грађана, интелектуалаца на једној платформи, а то је спасавање српске државе из канџи аутокоратије и стварање још ширег оквира за деловање у том смислу – казао је.

Како је објаснио, СзС чине оснивачи Савеза, а постоји и тело у којем могу да учествују мање организације, али тај оквир не задовољава могућност за ширење. Ми сматрамо да СзС треба да буде носилац удруживања опозиције у ширем оквиру, у којем би биле све организације које су бојкотовале избори, појаснио је Веселиновић.

– Нама се држава распада, институције не постоје и ми смо дужни да комплетна опозиција разговара о начину како да то превазиђемо. Једна тема је формирање српске опозиције, а разматраћемо и више иницијатива које се тичу формирања слободног српског парламента. Желимо да будемо подршка, а не да ми правимо парламент – нагласио је.

Након што је режирао и креирао излазност на изборима по својој вољи, Вучић сада режира могућност да направи своју опозицију, каже Веселиновић.

– У свету су му рекли – направио си изборе, али парламент изгледа као белоруски или севернокорејски, и он је схватио да би било добро да обоји другим бојама тај парламент. И обојиће га бојама своје политичке деце, типа ПОКС-а или неких других… – сматра он.

Извор: Директно