“ТАЧИ ДА ОБЈАСНИ СВОЈУ УЛОГУ У УБИЈАЊУ И ОТИМАЊУ СРБА” Александар Вулин запушио уста председнику лажне државе

Нико није одговарао за злочине тзв. ОВК из 1998. и 1999.

Убијао и отимао Србе

Министар одбране Александар Вулин поручио је председнику привремених институција у Приштини Хашиму Тачију да би пре него што изговори реч геноцид требало да објасни своје учешће у “убијању и отимању Срба и трговини њиховим органима”.

Вулин је реагујући на изјаву Тачија да “ниједан злочин Србије неће бити амнестиран и да је Србија извршила геноцид над албанским цивилним становништвом на Косову”, навео да је само од доласка међународних снага на КиМ убијено је више од хиљаду Срба и неалбанаца.

“За стрељану српску децу у Гораждевцу, побијене жетеоце у Старом Грацком, за убиство двогодишњег Данила Цокића у Ливадицама, нико није одговарао”, рекао је Вулин, а наводи се у саопштењу нформативне службе МО.

Он је подсетио да “као што нико није одговарао за злочине тзв. ОВК из 1998. и 1999. године, тако нико није одговарао ни за протераних 250.000 Срба, Горанаца, Рома”.

“Пре него изговори реч геноцид, Тачи би морао најпре да објасни своје учешће у убијању и отимању Срба и трговини њиховим органима. Мир за српске жртве неће доћи без казне за шиптарске терористе”, поручио је министар.

Извор: Ало.рс