ТАДИЋ ПОНОВО КРИТИКОВАО ОПОЗИЦИЈУ: Пројекат јединства доживео је пораз, што је горе од изборног пораза!

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је како је извесно да је покушај рушења режима кроз уједињење опозиције најисправнији али вероватно и најнереалнији пут, тако да је решење у изградњи једне јаке опозиционе странке.

– Нажалост, као највећи заговорник јединства, у овом тренутку бих морао да констатујем да је пројекат јединства опозиције доживео пораз, што је горе од изборног пораза – рекао је Тадић за нови број недељника НИН.

То јединство је, додаје председник СДС, онемогућено због тога што је “немогуће превазићи разлике унутар опозиције, које се тичу не само различитог нивоа искуства и вештине, него и чињенице да је део те опозиције у константној сарадњи са режимом”.

– Након осмогодишњих покушаја, данас мислим да је једино решење у изградњи једне јаке опозиционе странке, а на губљење времена на покушаје уједињења, па онда разбијање тог јединства било режимски фингираним, било неодговорним одлукама – рекао је Тадић.

На питање зашто су за излазак на изборе сад они који су до јуче заговарали бојкот и шта се у међувремену променило, Тадић је рекао: “За неке договори са режимом, за неке разочарење у пасивни бојкот и отпор наметању једноумља у опозицији”.

– Тек након избора ће бити јасно шта је био чији мотив, и оних који су бојкотовали и оних који су изашли на изборе. Јер као што сам рекао – баш као што излазак на изборе може бити давање легитимиитета Вучићу, као и борба против њега, тако и бојкот може бити и за Вучића, као и против њега – рекао је Тадић.

Председнички избори

На питање да ли ће се кандидовати на председничким изборима, он је рекао да никада није имао такву амбицију, “ни онда када сам се кандидовао, ни када нисам”.

– Кад год сам се кандидовао такву одлуку сам доносио у тренутку када проценим да је то нужно, а сада је још рано за доношење такве одлуке, а поготово за њено објављивање – рекао је Тадић.

Извор: Блиц