Тасовац: Гласну мањину у Србији нервира успех наше државе

Постоји гласна мањина у Србији коју нервира сваки успех наше државе, изјавио је директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

Тасовац је за ТВ Пинк рекао да са тугом може да примети на који начин они сеире пред сваким проблемом који се нађе пред Србијом, био он политички или здравствени, и са каквом радошћу дочекују вест из иностранства која је лоша по Србију.

“Ту не постоји критеријум и извор онога ко говори. Њима је потпуно свеједно да ли ће рећи против нешто Медлин Олбрајт или Тања Фајон, само је битно да се то прикаже као да је то став неке међународне организације”, изјавио је Тасовац.

Према његовиом речима, постоје људи за које је само лоша вест – добра вест и они су у огромној мањини у Србији.

“То је гласна мањина, али ја верујем да сваки успех Србије њих далеко више нервира него што се било ко од нас узбуђује због ове врсте”, навео је Тасовац.

То, додао је он, није политика.

“Оног тренутка када сте ставили политику да апсолутно само нападате Вучића јер је то психолошки оправдано, то не може бити политички оправдано. За њих је то психолошки оправдано, при томе ја све више стичем утисак да нико од њих нема никакав проблем са Вучићем. Они се боре са некаквим елементарним демократским принципима који су присутни свуда на свету”, рекао је Тасовац.

Тасовац каже да они сматрају да не треба сваки човек да има право на свој глас и да би најрадије да имају неке печате које ће да ударају на чело ко сме да гласа уопште.

“Да Вучић изађе у овом тренутку и каже: ‘Напољу је хладно’ и да због тога треба носити дуге панталоне и капуте, ја сам сигуран да би у следећа два, три дана и Ђилас и Обрадовић и Јеремић кренули да иду у шортсевима по граду”, оценио је Тасовац.

Извор: Н1