Тепић добила одговор Варшавске берзе везан за пословање компаније Асеко

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић саопштила је данас да је добила одговор Варшавске берзе да је њен допис са прилозима о “сумњивом коруптивном пословању” компаније Асеко ушао у процедуру, тиме што је прослеђен пољском Надзорном одбору за финансије.

„У том одговору, госпођа Марлгорзата Склодовска-Балцерек обавестила ме је у име Варшавске берзе на којој је прво излистана компанија Асеко, да је мој допис са прилозима о сумњивом коруптивном пословању ове компаније ушао у процедуру“, наводи се у писаној изјави Тепић.

Она подсећа да је отварањем афере Асеко „братије Брнабић“, како наводи Тепић, односно огранка те пољске фирме у Србији, месецима доказивала како су десетине милијарди новца грађана Србије из готово свих министарстава и саме Владе, из ПИО фонда од пензионера, из ЕПС и других јавних предузећа, органа и установа, на сумњив и коруптиван начин додељиване овој компанији управо од када је њен директор за Србију постао Игор Брнабић, а његова рођена сестра Ана председница Владе Србије.

Осим Варшавској берзи, 1. октобра 2020. обратила сам се и Израелској и Америчкој, где је компанија такође излистана, као и централном борду компаније Ассецо у Пољској, знајући да свакој озбиљној светској компанији, па тако и берзама на којима се налази, свака коруптивна сумња у њеном пословању изузетно штети њиховом угледу, нагласила је Тепић.

Уверена је, такође, да ни централни борд Ассецо, као ни берзе, немају сазнања о томе на који начин њихов директор у Србији обезбеђује одједном толики новац.

Убрзо потом је брат Игор Брнабић био приморан да се склони са позиције директора, нагласила је Тепић, која је упитала да ли ће потез Варшарвске берзе бити довољно да и главна тужитељка Србије Загорка Доловац почне да се меша у свој посао.

Извор: Н1