Тепић: Новац грађана Србије налази се у џеповима братије Брнабић и Кисић

Новац грађана Србије налази се у џеповима братије Брнабић, Кисић и у џеповима осталих који су блиски власти, истакла је данас потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

„У јеку пандемије 17. јула 2020. године, 313 милиона Синиша Мали је из министарства финансија доделио брату премијерке Брнабић и његовој фирми Асеко“, навела је Тепић.

Она је истакла и да је 17. априла ове године министарство рада доделило 692 милиона динара фирми Асеко, а у јулу месецу, током кризе још 25 милиона евра фирми Асеко нашег новаца“, поручила је она.

Истакла је да су у томе учествовали и министарство државне управе и локалне самоуправе и Бранко Ружић, као и министарство трговине и туризма.

Најзанимљивији је, како је рекла, пример уговора Министарства здравља које је потписало са породицом Кисић.

Уговор је, како је Тепић истакла, потписан на 53 милиона са Телекомом, које је он поделио са фиромом Нитес у којој је директор рођени брат Дарије Кисић Тепавчевић.

Такође, онда је рекла како је и ПИО фонд, у чије име је уговор потписао један од најбољих другова сина председника Србије Данила Вучића, Реља Огњановић, доделио Телекому 329 милиона динара у јуну 2020. године.

„Предмет ових уговора су углавном ИТ послови“, додала је Тепић.

Она је истакла да због тога нема новца за грађане и за помоћ свима онима којима је она потребна.

Тепић је за следећу недељу најавила ново ображање испред Телекома.

https://www.facebook.com/673989122742082/videos/421009005572320/

Извор: Данас