Тепић: Услови за учешће на изборима сада још гори, у четвртак одлука

Посланица Странке слободе и правде Мариника Тепић потврдила је да ће представници опозиције у четвртак разговарати о евентуалној могућности промене одлуке о учешћу на изборима али да она сматра да се изборни услови нису поправили.

“Изборни услови се нису променили да би, као одговорни људи, о томе размишљали. Не само да сада нису бољи него су се погоршали. Не видим услове да се та одлука (о бојкоту) промени. О деловању – да! Али, видећемо у четвртак”, рекла је Тепић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије на питање да ли је тачно да би Савез за Србију могао да промени одлуку о бојкоту избора.

Она је указала да се, према последњем извештају Фридом хауса Србија, поред Црне Горе, више не сматра демократском земљом.

“Више није ни полудемократска или условно демократска. Од данас више није демократска, први пут од 2003. године, када је убијен премијер Зоран Ђинђић, када су се исти они који данас воде ову земљу напијали, славећи то убиство”, рекла је она.

Бакљаде организовао врх СНС-а
Тепић тврди и да поседује доказе и изјаве чланова СНС који потврдују да паљење бакљи и пуштање музике преко разгласа у 20.30 по градовима Србије организује врх владајуће странке и позвала министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да реагује и, како је навела, избори се са хулиганима у својој странци.

Она је рекла да не може да каже конкретна имена, али да има изјаве чланова СНС-а из Панчева који тврде да су у том граду акцију паљења бакљи, као одговор на лупање у шерпе незадовољних грађана, организовали Александра Тимотијевић, Нада Милановић и Жељко Сушец, а да је међу људима који су то спроводили и потпредседник Извршног одбора СНС Бранко Маловић.

Мариника Тепић је, такође, подсетила да је и посланик СНС Владимир Ђукановић у парламенту пре седам дана најавио такву акцију.

Посланица ССП-а је рекла и да је брат председника Србије Андреј Вучић особа која стоји иза налога да се не реагује на поступке људи који у време полицијског часа пале бакље по крововима зграда.

“Али може Небојша Стефановић сопствени образ да опере, да приведе кривце правди, и да се суочи са хулиганима у сопственој странци. Јер за то и прима плату”, додала је она и навела да министар слободно може и њој да се јави да му достави доказе.

Извор: Н1