ТРАМП ФОРМИРА ПАТРИОТСКУ СТРАНКУ? Има велики број присталица – жели да задржи свој утицај

ПРЕДСЕДНИК САД-а Доналд Трамп разговарао је последњих дана са сарадницима о формирању нове политичке странке у настојању да задржи свој утицај након што напусти Белу кућу, казали су људи упознати о тим дешавањима за Вол Стрит Журнал.

Трамп се последњих дана сукобио с неколико републиканских званичника, укључујући званичника већине у Сенату Мича Меконела, који је у уторак рекао да Трамп сноси кривицу за изазивање смртоносне побуне на Капитолу 6. јануара.

Ипак, анкете показују да Трамп и даље има снажну подршку међу редовним републиканским гласачима. Бела кућа одбила је да коментарише ове наводе.

Нејасно је колико је Трамп озбиљан у погледу покретања нове странке која би захтевала знатно улагање времена и новца, наводи WСЈ.

Председник има велику базу присталица од којих неки нису били дубоко укључени у републиканску политику пре Трампове кампање 2016. године.

Треће странке обично нису прикупиле довољно подршке да играју важну улогу на националним изборима. Сваки напор да се покрене нова партија вероватно би се суочио са жестоким противљењем званичника републиканске странке јер би то значило осипање подршке републиканцима.

(Кликс.ба)