ТУГА! МЛАДИЋ ИЗ ПАРАЋИНА НАЈМЛАЂА ЖРТВА ВИРУСА: Сашу корона убила након 14 дана болничког лечења

Младић Саша Р. (26) из села Трешњевица код Параћина, најмлађа је жртва короне у Србији! Саша је пре два дана изгуби битку с ковид-19 и преминуо у Београду где је седам дана био у болници. Стриц и стрина несрећног младића, који су поред болесних родитеља бринули о братанцу, који је иначе био дијабетичар и бубрежни болесник, јуче нису смогли снаге да разговарају са нама, само су плакали у слушалицу.

Како Курир незванично сазнаје од мештана Трешњевице родитељи несрећног младића, који живе у трошној кући без струје, али и сестра близнакиња, су ван себе. “Саша је у болници био 14 дана, пре тога му се стање погоршало због болести. Болели су га бубрези и ноге су му отекле, није могао ни да хода, трпео је јаке болове, ишао је и на дијализу раније. Дошла је Хитна помоћ и сместили су га у болници у Ћуприји. Тада није био заражен. Након неколико дана су рекли да ће бити боље и да ће почети са дијализом, а онда се заразио. Прича се да се заразио баш док је лежао у ћупријској болници, у којој су бројни лекари и сестре већ оболели од короне”, испричала је за Курир једна комшиница која није желела да јој објавимо име и презиме, а исто су нам потврдиле још неки мештани Трешњевице.

Наша саговорница је додала да је Саша, након седам дана лечења у Ћурпији, хитно пребачен за Београд, где је последњих седам дана живота провео на респиратору.

“Отац и мајка немају телефон, стрицу његовом су јавили застрашујуће вести. Сви смо у шоку. Туга велика, био је добро дете… Ово је мука на муку. Ем родитељи болесни, мајка му има поремећај здравствени од рођења, отац плућни болесник и епилептичар, нема коју болест нема. Саша је исто био болестан, имао је висок шећер и проблема са бубрезима, ем сиромашни. Пре 20 дана им је горео и оџак на кући… Немају ни струју, ни воду, ни телефон, ма туга.. Добри су то људи, али живе тешко, сестра се преселила у околини Јагодине, а о дечаку су бригу максимално преузели стриц и стрина. Они су се борили за то дете, стрина га је водила стално код лекара. Њему је и прошле године било лоше и ево сад се ово десило. Ужасна вест”, навела је комшиница.

Мајка плакала као киша док се лечио: Немам телефон ни да га чујем

Једна од мештанки Трешњевице рекла је за Курир да је Сашину мајку срела у четвртак испред локалне продавнице, као и да лила сузе. – Јаој срела сам је, жена је плакала ко киша. Рекла ми је за сина да је иначе дијабетичар и да је добио корону и да нема телефон да се чује са сином.. “Не могу ни да га чујем”, тако ми је рекла кроз сузе. Нисам знала како да је утешим, рекла сам јој да се моли. Туга шта их је задесило.

Извор: Курир.рс