Тужилаштво у Крушевцу покренуло истрагу против Јеличића због стана у Београду

Основно јавно тужилаштво у Крушевцу покренуло је истрагу против бившег председника Општине Брус Милутина Јеличића, који Агенцији за борбу против корупције није пријавио да у свом власништву већ девет година има стан у Београду.

Како је речено у Тужилаштву, у току је поступак прикупљања доказа.

Јеличић се налази на условној слободи управо због прикривања имовине, подсећа портал.

Он је у октобру прошле године осуђен пред Основним судом у Брусу на условну казну затвора од осам месеци, уз контролу наредне две године, а у пресуди је наведено да је Јеличић имовину прикривао током 2016. и 2017. године.

Он је, међутим, готово целу деценију, па чак и у тренутку када му је изречена пресуда, прикривао да је власник вредне некретнине у центру Београда.

Како је објавио Инсајдер, у катастру непокретности може се видети да је Јеличић уговор о куповини стана у Београду у Светозара Марковића оверио у Првом основном суду 15. априла 2011. године, што значи да је од тада стан у његовом власништву.

Инсајдер подсећа да према Закону о Агенцији за борбу против корупције, његова законска обавеза је била да ту некретнину пријави, најкасније у децембру 2012. године, а он је то урадио тек ове године.

Власништво над тим станом није могло да се види ни у јавном регистру катастра јер је бивши председник општине Брус захтев за упис права својине поднео тек у октобру 2018. године. Право својине уписано је званично 3. марта 2020. године.

Извор: Н1