У други месец епидемије Србија улази са 1.908 оболелих и 51 жртвом

Пре тачно месеца дана регистрован је први случај коронавируса у Србији. Данас их је укупно 1.908, а од последица заразе овим вирусом умрла је 51 особа.

У Србији је регистровано укупно 1.908 потврђених случајева коронавируса, а 51 особа је преминула.

Хоспитализоване су 1.082 особе, од којих је 88 на Сајму у Београду. На респираторима 98 људи и њихово стање је озбиљно.

Требало би да отпочне пријем првих пацијената заражених коронавирусом, који имају лакшу клиничку слику, у привремену болницу у Халу 1 Новосадског сајма.

До 15 часова 5. априла у Србији је укупно тестирано 7.360 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Појавило се и ново жариште коронавируса – Нови Пазар где су заражене 22 особе, а директор болнице у том граду Мехо Махмутовић рекао је за РТС да очекују још оболелих због непоштовања мера Владе.

Руски војни стручњаци укључили су се у борбу против коронавируса у Србији, посетили здравствене установе градова широм Србије. Између осталих, они су били и у Ћуприји, још једном жаришту, где су колегама из болнице и дома здравља помогли.

Епидемиолог др Предраг Кон је на јучерашњој конференцији рекао да се Србија налази у узлету епидемије и убрзаном преношењу, истичући да је крајње време да се престане са контактима.

Председник Александар Вучић рекао је у недељу, током обиласка магацина у Старој Пазови, да ће пред Србијом бити тешких ноћи, додајући да је Србија досад дала 370 милиона евра за набавку медицинске опреме.

Јутрос у 5.00 окончана је забрана кретања грађана, најдужа до сад, која је на снази била од суботе у 13.00.

Током радних дана кретање ће бити забрањено од 17.00 до 5.00, а кретање је дозвољено само оним грађанима који имају дозволе надлежних.

Извор: РТС