У ИНСТИТУТУ ДЕДИЊЕ 90 ЗАРАЖЕНИХ КОРОНА ВИРУСОМ! Др Бојић открио: Позитивни лекари, сестре и пацијенти

На Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње 67 запослених, од тога 11 лекара, као и 14 пацијената заражено је Цовидом 19, изјавио је данас директор те установе Милован Бојић.

Он је за ТВ Прва казао да се, упркос томе што су на време предузели мере заштите, десило да су на Институт долазили пацијенти без икаквих симтома и оперисани као здрави, а у ствари су били позитивни на корона вирус, што се утврдило тек после операције.

Он је рекао да су синоћ и јутрос стигли „поразни реултати“ и додао да се од 250 тестираних испоставило да је 67 запослених позитивно на Цовид 19, као и 14 пацијената.
Међу 67 оболелих радника 11 су лекари, а остало су медицинске сестре и помоћни радници, од којих 61 нема никакве симптоме, а шест само благу клиничку слику.

Они су како каже Бојић, упућени на даље лечење и искључени из процеса рада.

Бојић је истакао да су тестирани и пацијенти који су чекали на интервенцију и од 17 њих испоставило се да је пет позитивно на корона вирус.

„Тај ланац смо морали пресећи да би спречили горе сценарије“, рекао је Бојић и додао да на том институту имају довољно стручњака да се мозе наставити нормалан процес рада, али је неопходно да имају заштитну опрему као да су сви пацијенти корона позитивни и да се омогући тестирање за све оне који улазе у ту установу.

Извор: Танјуг