ЈУЧЕ ЈЕ НИШТА У ОДНОСУ НА ОНО ШТО НАС ЧЕКА ДАНАС, ПРЕМИЈЕРКА АНА: Очекујем и више од 5.000 заражених, школа се не укида!

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је јутрос да очекује да ће данас бити више од 5.000 новозаражених корона вирусом.

Она је у Националној академији за јавну управу рекла да су подаци јутрос у 8 сати били лошији у односу на јучерашњи дан у исто време. Брнабић је додала да у овом тренутку нема разлога да се настава у школама одвија онлајн, наводећи да ће са Кризним штабом разговарати о даљим корацима, с обзиром на то да грађане највише брине хоће ли радити вртићи и школе.

Она је јутрос рекла и да је очување економије од велике важности током пандемије корона вируса, наводећи да од економије зависи квалитет борбе против корона вируса. Додала је и да уколико се не пронађе решење да економија функционише, како је навела, макар минимално, држава не би могла да обезбеди грађанима услове, у виду заштитне опреме, тестова, респиратора.

Она је додала да је битно обезбедити и вакцине против сезонског грипа, којих је ове године потребно набавити више него претходних година. Премијерка је казала да се новац за вакцину против корона вируса тражи унапред, наводећи да ће Србија бити у “неколико редова” за добијање вакцине. Према његовим речима, владе широм света и даље трагају за најбољим начином на који би требало да се одговори кризи изазиваној пандемијом.

Извор: Курир