УГ „Битка за Кошутњак“: Секретаријат за урбанизам спречава расправу о Макишком пољу

Удружење грађана „Битка за Кошутњак“ позвало је појединце, групе грађана и организације да се придруже сутра у подне конференцији за новинаре испред Секретаријата за урбанизам града Београда, поводом спречавања увида и учешћа у јавним расправама о градњи на Макишком пољу

По оцени тог удружења, Секретаријат за урбанизам Београда „упорно наставља фингиране процедуре јавних расправа које су све само не јавне“, а сутра, 15. децембра, биће одржане две седнице на којима ће поред осталог тема бити градња на Макишком пољу.

У саопштењу се наводи да надлежни забрањују улаз, боравак и приступ грађанима који су већ поднели примедбе по њиховим процедурама и накнадним одлукама, и у току већ започетог процеса јавног увида „једнострано ограничавају елементарна права грађана“.

„‘Битка за Кошутњак’ је у последњих месец дана поднела девет захтева за одлагање и прекид јавне расправе наводећи већ познате аргументе државних органа Србије. Свих девет захтева је одбијено под различитим изговорима“, наводи се у саопштењу.

Та организација позвала је грађане и органиизације да сутра заједно констатују да не постоји елементарни услови за одржавање седнице – јавне расправе.

„У складу са тим закључком заједно са другим организацијама ћемо објавити да је јавна расправа у оваквим условима нелегална, противна закону а да ће све њене евентуалне одлуке бити нелегитимне“, додало је у саопштењу удружење „Битка за Кошутњак“.

Извор: Данас