ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕНИ МИОДРАГ ПОЛЕДИЦА! Пао ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР у ЗОРАНИНОМ МИНИСТАРСТВУ

Претходно је радио у фирмама „Директна трговина“, ЈП „Паркинг сервис“, „Инекс рент-а цар“, „Аутоцентар Бора Кечић“ и „M&D cooperation“

Како пишу медији, данас је по налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечног предистражног поступка спроведеног у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције МУП-а РС, у наставку предистражног поступка, а у вези са злоупотребама у ПД „Инфраструктура железнице“а.д., лишено је слободе пет лица међу којима је и М. П., државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Постоје основи сумње да су ова лица извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године.

Једини државни секретар у овом министарству са иницијалима М. П. је Миодраг Поледица, установили смо прегледом сајта овог министарства.

Поледица је рођен у Београду 1969. године. Основну и средњу школу завршио у Београду, дипломирао на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду. На Факултету организационих наука у Београду завршио специјалистичке студије „Менаџмент јавне управе“.

На функцију државног секретара у Министарству грађевинарстрва, саобраћаја и инфраструктуре именован у априлу 2014. године а претходно од августа 2012. године обављао исту функцију у Министарству саобраћаја. Од 2003. до 2012. године обављао дужност начелника Одељења за железнички и интермодални транспорт у овом министарству.

Претходно је радио у фирмама „Директна трговина“, ЈП „Паркинг сервис“, „Инекс рент-а цар“, „Аутоцентар Бора Кечић“ и „M&D cooperation“.

Председавајући је за преговарачка поглавља: 14-Транспортна политика и 21-Трансевропске мреже у преговорима са ЕУ. Говори енглески језик. Ожењен је и отац двоје деце.

Постоје основи сумње да су запослени у ПД „Инфраструктуре железнице“ М. Ј., Б. А. и П. Ћ., у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М.П., како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З.С., у добијању послова извођења радова на железници. Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности осумњичени М.М. директор другог привредног друштва давао је тзв. “услужне понуде“ којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З.С.

У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду.

У наредних 48 сати, лица ће бити приведена и саслушана у Тужилаштву за организовани криминал.

Извор: Курир