Ухапшен Весићев секретар Немања Стајић

Полиција у Црној Гори јуче је од три држављанина Србије и једног Пљевљака одузела укупно 26.500 еура, неколико лап топова и 11 застава Србије и том приликом их лишила слободе. Један од њих је и Немања Стајић, секретар Секретаријата за легализацију грађевинских објеката, који се доводи у блиску везу са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем.

Како пишу Вијести, на Граничном прелазу Ранче, приликом уласка у Црну Гору, на основу оперативног податка детаљно су контролисани српски држављани Растко Плескоњић, Милета Митровић, Немања Стајић и Пљевљак Радосав Шљиванчанин.

Полиција је привремено одузела новац и лаптопове, а данас че, најављено је, урадити проверу рачунара и аутомобила. У “мерцедесу” у коме су били Плескоњић и Митровић нађена су три нова лаптоп рачунара “Леново”, те 11 државних застава Србије. “Вијестима” је из полиције незванично речено да је код Плескоњића пронађено 7.000, а код Митровића 5.000 еура.

Стајић и Шљиванчанин су били у возилу “шкода суперб” које се кретало иза њих. Код Стајића је пронађено 7.600 еура а код Шљиванчанина 6.900 еура. У возилу су пронађена и два нова лаптопа марке “Леново”. Стајић је секретар београдског Секретаријата за послове озакоњења објеката.

Како је Нова.рс писала, браћа Немања и Новак Стајић, које је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић означила као главне сараднике заменика градоначелника Горана Весића у пословима дивље градње, јавности су релативно непознати.

Први је градски секретар за послове озакоњења објеката, док је други по професији стечајни управник. Како тврди Тепић, поменути двојац под покровитељством Горана Весића за велике суме новца омогућава издавање дозвола нелегалним објектима, због којих Београд све више изгледа као једно неплански грађено дивље насеље.

Извор: Нова.рс