УЛТИМАТУМ РАДУЛОВИЋА И ДЈБ ОПОЗИЦИЈИ: Имате рок од 48 сати…

“Доста је било” данас је дао рок од 48 сати целој опозицијии да се врати на оригинални договор о бојкоту и да откаже учешће на предстојећим изборима на свим нивоима. Они су данас саопштили да су прикупили 10.400 потписа за предају листе за изборе, али да су спремни на бојкот ако се остатак опозиције буде држао ранијег договора.

– ДЈБ већ дуже од годину дана говори да је бојкот средство, не циљ. Циљ су фер и поштени избори. Циљ бојкота није ни победа над Александром Вучићем. Циљ су фер и поштени избори на којима ће гласачи донети одлуку кога ће подржати. Да би бојкот као средство имао икакву шансу да постигне циљ, иза бојкота мора да стане цела опозиција: цео СзС, ПСГ и ДЈБ. Подсећамо да је бојкот прво начео СзС тако што су на изборе изашли Зеленовић из Шапца, Пауновић из Параћина, Стаматовић из Чајетине и 1 од 5 милиона. Бојкот је на крају дотукао Сергеј Трифуновић из ПСГ. Уз њих се на различите начине шлепају и Борис Тадић, Зоран Живковић и чланови ДС-а на локалима, по различитим групама грађана. ДЈБ разуме оправдану огорченост грађана на овакве поступке опозиције – саопштава ДЈБ.

У ДЈБ кажу да су овим прикупљањем потписа у практично немогућим условима показали снагу организације и потврдили да је у Србији могуће прикупити потписе и подршку добити директно од грађана, без обзира на потпун медијски мрак и директне опструкције власти која прикупља потписе за све остале листе осим за ДЈБ.

– На улицама Србије смо и добили директну потврду од народа да је подршка нашем покрету и нашој листи Суверениста јака. Рок који је ДЈБ дао истиче у среду у подне. Након тог рока, ДЈБ ће објавити своју коначну одлуку о изласку на изборе – наведено је у саопштењу.

 

Извор: Правда