“Уместо кризног, имамо режимски штаб”

Председник Социјалдемократске странке и некадашњи председник Србије Борис Тадић оценио је да изјава доктора Предрага Кона и других лекара, о могућем разбуктавању корона вируса дата дан после, а не пре избора , сведочи да уместо „кризног имамо режимски штаб“.

Тадић је, на свом Твитер налогу, то окарактерисао као бесрамно, оценивши да су „лекари у политичкој служби Вучићевог режима“.

„То што др Кон и други чланови кризног штаба упозоравају на разбуктавање короне тек дан након избора, а не дан пре, сведочи о томе да су ти лекари пре свега у политичкој служби Вучићевог режима, а не у служби заштите здравља грађана. Уместо кризног, имамо режимски штаб. Бесрамно“, навео је Тадић.

Подсетимо, епидемиолог Предраг Кон написао је на на свом Фејсбук налогу да је епидемиолошка ситуација Ковид 19 у Београду поново претећа и нагласио да је веома велики број дневних прегледа сумњивих случајева на Инфективној клиници у Београду.

Како Вечерње новости пишу, Кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид-19 данас ће заседати због пораста броја инфицираних корона вирусом.

Извор: Данас