УПУЦАН ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК У ЛИОНУ: Терористи држе Француску под опсадом! (ВИДЕО)

Православни свештеник упуцан данас у нападу ватреним оружјем у Лиону, а нападач је побегао, јавили су телевизија БФМ и АФП, позивајући се на полицијске изворе.

Извори наводе да је свештеник (52) задобио повреде опасне по живот.

На њега је пуцано два пута док је затварао цркву Светог Лазара. Напад се догодио око 16.00 сати по локалном времену. Према информацијама Л’ Паризијена, нападач је пуцао из скраћене ловачке пушке. Свештенику је прва помоћ указана на лицу места.

Француско Министарство унутрашњих послова саопштило је раније да се догодио озбиљан инцидент у Лиону и да су на лицу места снаге безбедности.

Нападач је у бекству. Према првим информацијама, реч је о четрдесетогодишњаку, пише “lionmag.com”.

Увиђај је у току, полиција трага за нападачем. Подручје је тренутно блокирано.

На лице места дошао је и градоначелник Лиона.

Министарство унутрашњих послова објавило је упозорење на свом Твитер налогу да је у Лиону дошло до инцидента и да су снаге безбедности на месту догађаја. За сада није познато да ли је реч о терористичком нападу.

Инцидент се догодио два дана након што је у Ници нападач који је викао “Алаху Акбар!” (Бог је највећи) одрубио је главу жени и убио још двоје људи у цркви, а две недеље пошто је наставнику који је на часу показивао карикатуре пророка Мухамеда у предграђу Париза одсекао главу 18-годишњи Чечен.

Званичници су упозорили да би се могли догодити и други напади исламистичких милитаната.

Председник Емануел Макрон распоредио је хиљаде војника као заштиту местима попут богомоља и школа.

Извор: Српска Ствар Инфо