Упућен допис градоначелнику Београда Зорану Радојичићу! Траже се одговори на ова питања! (ВИДЕО)

Српска радикална странка је на конференцијама за медије изнела низ података који су у вези са лошим функционисањем јавног саобраћаја у Београду.

– да ли је тачно да, према подацима из финансијског извештаја у Агенцији за привредне регистре, ЈКП „Београдски метро и воз” успешно послује са добитком од 23,6 милиона динара, док је пословни приход ове компаније која се бави и изградњом, одржавањем и заштитом инфраструктуре метроа, на крају 2019. године био већи од 97,7 милиона динара, иако метро не постоји?

– да ли је тачно да ЈКП „Београдски метро и воз” има тренутно 17 запослених лица, а да током 2020. године планирате да запослите још 11 лица због повећања обима посла? Детаљније нам образложите ову потребу, с обзиром на то да изградња метроа још увек није ни почела.

– ко говори истину, с обзиром на то да је директор ЈКП „Београдски метро и воз” изјавио у фебруару ове године да ће највероватније београдски метро бити у функцији између 2025. и 2027.године, док је градска власт 5. октобра ове године изјавила да ће изградња метроа почети највероватније у децембру 2021.године, као и да је тада тачно 50 година откако је обећан метро у Београду?

– да ли је тачно да је ЈКП „Београдски метро и воз” ангажовало 4 аустријске фирме које ће имати саветодавну улогу у планирању и изградњи београдског метроа, и та услуга грађане кошта 739.560 евра, иако је за ове услуге био расписан тендер, али према наводима директора предузећа, заинтересоване фирме нису доставиле уредну документацију, па је тендер обустављен?

– да ли је тачнао да је у уговору који је потписан са француском компанијом ЕЖИС предвиђена инвестиција у београдски метро од 6 милијарди евра, иако је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у мају ове године изјавило да ће укупна инвестиција у београдски метро износити око 4,5 милијарди евра?

Радикали су обавестили јавност да је уговор потписан 20. септембра 2010. године са „Apex Solution Technology”, фирмом сумњивог карактера, која стоји иза наплате карата за градски превоз, истекао 20. септембра ове године, те да је београдска власт анексом продужла трајање овог уговора.

Срс се противила овом уговору и залагала се за његово моментално раскидање.

– Српски радикали поново упозоравају да градска власт нема право да без икакве контроле троши новац београђана, те да ће наставити да траже објашњења за улудо трошен новац – рекао је члан Централне отаџбинске управе Урош Кршић и додао да је Српска радикална странка спремна да преузме одговорност за управљање главним градом.

Извор: Српска ствар