Јуриш финансијског интереса на Макиш

Меморандум о разумевању за градњу метроа у Београду потписан је у петак између српских власти и партнера из француских компанија али уз противљење и негодовање већине странака опозиције које указују на штетност изградње метроа у близини водоизворишта „Макишко поље“.

Пројекат изградње метроа у главном граду био је важно политичко питање свим ранијим властима, а постао је окосница кампање актуелне власти Српске напредне странке на београдским изборима одржаним 2018. када су се чак у промотивне сврхе делиле карте за прву вожњу метроом.

Од тада није много испуњено од датих обећања за изградњу метроа, али нови кораци се праве у сусрет новим изборима који би требало да се одрже на пролеће 2022.

Опозиционе странке не замерају властима само на томе што метро користе у предизборне сврхе као најважније обећање Београђанима, већ аргументе против овог пројекта налазе у томе што ће се депо станица метроа градити у близини водоизворишта, на Макишком пољу, како је рекао и заменик градоначелника Горан Весић, иако власти тврде да извори пијаће воде неће бити угрожени.

Хидрогеолог и бивши секретар Београда за заштиту животне средине Бранислав Божовић оценио је потписивање меморандума о изградњи линије метроа од Макишког поља до Миријева, као „злочин према народу, који ће Београђане оставити без воде за пиће“.

Божовић је за агенцију Бета казао да власт због личног финансијског интереса „јуриша“ на јавна добра као што су Кошутњак, Ратно острво и Макиш, а све то на штету грађана Београда и Србије.

„Градња метроа на Макишком пољу ће трајно загадити једино извориште подземних вода које Београд има. Народ каже: Не пљуј у бунар стари док не направиш нови. У нормалним земљама изворишта су километрима омеђена да би се сачувала чистоћа воде“, рекао је Божовић.

Група опозиционих странака и покрета у четвртак је саопштила да су упутили писма амбасадама држава чије ће фирме бити ангажоване на изградњи београдског метроа како би указали на потенцијално штетне последице овог пројекта.

Писма су послата француској компанији Алстом, београдском огранку кинеске компаније Поwер Цонструцтион Цорпоратион оф Цхина Лимитед, и амбасадама Француске и Кине.

У писмима се упозорава да ће тај пројекат трајно уништити Макиш, главно водоизвориште двомилионског Београда.

„Истог тренутка након пада корумпиране власти поништити овакви уговори који почивају на правном насиљу и криминалу над грађанима Србије, њиховом имовином и стратешким ресурсима“, наводи се у саопштењу о упућеним писмима.

Потписници писма су Група грађана „Битка за Кошутњак“, Народна странка Вука Јеремића, Покрет Слободна Србија, који је отцепљено крило ПСГ-а, Двери Бошка Обрадовића, Грађанска платформа бившег посланика Јована Јовановића и Ослобођење Млађана Ђорђевића.

Уочи потписивања меморандума, део опозиције одржао је и конференцију за новинаре на којој је представник групе грађана „Битка за Кошутњак“ Дејан Јовановић најавио да ће послати „оштрије“ дописе фирмама и амбасадама уколико не добију одговоре на прво писмо и поднети им доказе да се пројекат изградње метроа коси са еколошким и другим стандардима.

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић је оценила да је метро пројектован тако да би служио инвеститорима и политичарима.

Представник Ослобођења Душко Кузовић је оценио да се планом изградње метроа само подиже вредност приватних инвестиција, док је чланица Двери Радмила Васић изјавила новинарима да је то штетан пројекат и упозорила стране фирме да им „остају негативне референце“ због учешћа у томе.

– Ово је велики дан за све нас, потписан је Меморандум о разумевању о пројекту Београдски метро, вредном 4,4 милијарде евра, дефинисали смо права и обавезе француских и кинеских компанија, а изградња депоа на Макишу креће крајем године, изјавио је у петак министар финансија Синиша Мали када је у име Владе Србије потписао Меморандум заједно са представницима предузећа Београдски метро и воз, француских фирми Ежис и Алстом, као и кинеске Пауер Чајна.

Мали је навео како прелиминарна анализа говори да је вредност пројекта Београдског метроа 4,4 милијарде евра.

„Француске компаније обезбедиће композиције за метро и радиће ‘електромашински’ део, док ће кинеске фирме обављати грађевинске радове“, рекао је Мали.

Вредност кинеског дела пројекта процењује се, према подацима компаније Пауер Чајна, на 1,3 до 1,4 милијарде евра, док је „француски“ део вредан 535 милиона евра.

Мали је подсетио да се планира изградња две линије београдског метроа, од којих прва креће са Макиша, где ће крајем године почети изградња депоа.

„Планирамо да изградња прве линије буде завршена 2028. и да тада буде пуштена у рад“, рекао је Мали.

Кинески и француски инвеститори: Ово је један од највећих пројеката у Европи

Представник канцеларије Пауер Чајна у Србији Шје Зиђи рекао је да ће та компанија бити задужена за извођење радова на терену, те да ће укупна вредност њихових радова коштати око 1,3 милијарде евра, пренела је Бета. Подсетио је да тој кинеској компанији ово није први пут да ради у Србији, наводећи да је већ радила на неколико пројеката, попут обилазнице око Београда. Такође, сарађивала је и са француском компанијом Алстом, са којом је учествовала у тендерима у другим земљама. Потпредседник француског Алстома Филип Делур рекао је да ће услуге те компаније на изградњи метроа коштати 535 милиона евра и да ће та компанија бити одговорна за електромеханички систем возова Београдског метроа. Указао је да изградња метроа представља инфраструктуру за наредних 30 година и додао да ће се омогућити запосленост не само током изградње, већ и током одржавања система. Извршни директор у француској компанији Ежис рејл Лоран Жермен казао је да ће изградња Београдског метроа бити један од највећих пројеката у Европи у наредној деценији. Казао је да је те компанија већ годинама у Србији и да планира даљи развој, односно упошљавање још 120 инжењере из Србије, као и да ће Београд остати центар за развој компаније у региону Балкана. Директор ЈКП Београтски метро и воз Станко Кантар истакао је да ће метро систем, како је уобичајено у свету, бити потпуно независан шински систем.

„У метро систему само ће бити метро возови“, казао је Кантар.

Извор: Данас