„Јуришнике упутите пут Косова, српске барјаке по ЦГ нећемо више мирно посматрати: „Комите“ послале ултимативну поруку Кривокапићу и Абазовићу

Необична ad hoc организација Патриотско комитски савез Црне Горе (ПКСЦГ) упутила је апел премијеру Здравку Кривокапићу и потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу да хитно ријеше безбједносни проблем у држави који настаје због, како су саопштили, великосрпског иживљавања по улицама црногорских градова и слављења устоличења нове Владе.

„У слављу не видимо никакав проблем, али у барјачењу застава Србије, покличима “Косово је Србија” и “Не дамо Косово”, у сред суверене Црне Горе –видимо! Тражимо од вас да те јуришнике упутите пут Косова, па да тамо рјешавају српске проблеме. Нека своју енергију, коју усмјеравају ка својој браћи, кумовима и комшијама у Црној Гори, манифестују тамо, а не у овој вишенационалној држави“, саопштено је из ПКСЦГ.

Међутим, ова неформална дружина је отишла и корак даље, поручивши да патриоте неће мирно посматрати организовани “наступ” ових група и појединаца, као што су, како наводе, трпјели годину дана.

Сада сте ви власт и радите свој посао. А ако ваши министри траже одједном поштовање мјера и забрану изласка послије седам сати увече, ко је дозволио и ко је пуштио синоћ шенлучење по Црној Гори? Ко позива своје чланство да се у свим градовима праве ауто литије? Поштујући демократско устројство државе, ПКС, без обзира на снагу коју има или нема, без обзира на расцјепканост суверенистичког блока, али са великим срцем својих постојећих чланова, још увијек не позива Црногорце свих вјера и нација да изађу на улице, јер смо свјесни у шта би се то претворило, а знамо да би се одазвали. Али вам јасно поручујемо: нећемо ми само чувати мир у овој држави, а ви дозвољавати провокације, увреде и нападе појединаца на наше грађане. Зато, чувајте мир у овој држави и радите свој посао“, поручили су у ПКС-у.

Извор: https://www.in4s.net/jurisnike-uputite-put-kosova-srpske-barjake-po-cg-necemo-vise-mirno-posmatrati-komite-poslale-ultimativnu-poruku-krivokapicu-i-abazovicu/