УШАО БИХ У ЗАГРЕБ ЗА ТРИ ДАНА! Капетан Драган шокирао, да се ово десило рат би био готов у рекордном времену! (ВИДЕО)

Први пут по повратку у Србију из заточеништва у Хрватској, Драган Васиљковић илити Капетан Драган, појавио се у јавности.

Легендарни вођа Книнжа ратника испричао је како је дошао на ратиште у Крајини, али и мало познате детаље како га је један догађај делио од освајања Загреба.

Васиљковић је објаснио начин на који је стигао од Аустралије, преко Африке до Републике Српске Крајине. Он је истакао да му се свиђао начин на који су у Аустралији третирани војници, добре су биле плате, а чувени Кеп је стекао бројна пријатељства са јединицама из Африке које су се ту обучавале.

На тај начин је стигао и до Танзаније, одакле је касније једном јахтом стигао назад у Југославију, до луке Бар.

– Ја нисам тада ни знао шта је Крајина, мени је то Дејан Лучић објаснио. Стално сам мислио да говори о проблемима у Украјини – објаснио је легендарни ратни командант.

 

Капетан Драган је објаснио да је морао да се бори за свој народ против повампиреног нацизма и фашизма у Хрватској, без обзира на то што је држављанин Аустралије и што је служио у војсци те земље.

– Кунем вам се, да је Грујица Борић са својим тенковима који су били у Глини стао иза мене, уместо што их је уперио против мене, у року од два три дана бих ушао у Загреб. И тамо би ме дочекали са цвећем, као што дочекују сваку војску. Они би бежали испред мене ка Блајбургу, као што су бежали из Костајнице.

Кеп истиче и да је војска наставила да употребљава доктрину коју је он почео да примењује на почетку рата, НАТО и Европа се никада не би умешали у сукоб на простору бивше Југославије.

– Не би било крви ни сукоба. Моји момци су били дисциплиновани, иза нас не би остајао неред – рекао је Васиљковић, и додао да данас ситуација није страшна, пошто нас Руса и Кинеза има – милијарду и по.

Он је истакао и да до данашњег дана Хрвати нису имали ниједан доказ за оно за шта је оптужен, и навео да то може тако у Хрватској када се суди Србима.

– Рат против Срба и даље траје у Хрватској. Питајте 10 милиона Срба шта мисле о томе – навео је он.

Извор: Ало