УТАЈИВАЧ ПОРЕЗА ПРЕТИ СРБИЈИ: Усташки певач и симпатизер ЗЛОЧИНА

Још је недељу дана остало до председничких избора у Хрватској. Следећа седмица могла би да буде врло интересантна јер агенције за испитивање јавног мњења предвиђају тесно финале између Колинде Грабар-Китаровић, кандидаткиње ХДЗ-а, кандидата левице Зорана Милановића и певача Мирослава Шкоре.

ЈАВЉАЈУ ИЗ РЕГИОНА

Баш је Шкоро велико изнанађење избора, а његов је раст уследио након што је јавно изнео скандалозне тезе против Јасеновца и најавио његово прекопавање багерима! Од екстремисте који велича усташки поздрав “За дом спремни“ и чији су дедови били кољачи Анте Павелића из познатног усташког места Имотскога, ништа друго се није могло ни очекивати. Али то је данас хрватска политичка свакодневница, а прекопавање стотина хиљада српских, јеврејских и ромских лешева није једина срамота кандидата крајње усташофилске деснице.

Широј јавности Мирослав Шкоро познат је по кумству са најпознатијим усташким певачем Марком Перковићем, који је као крезуби усташа из Чавоглава сам себи дао надимак Томпсон. Главни промотер певача Шкоре је неоусташа Велимир Бујанец, водитељ хушкачке десничарске емисије на загребачкој З1 телевизији, који је пре пет година једнако верно промовисао и Колинду, а она му се захвалила позивом на инаугурацију и приватним журкама које су обиловале разним баханалијама.

Најпознатија песма Мирослава Шкоре је ‘Суде ми’ и он је вешто користи у целој кампањи. Песму је посветио ратном злочинцу Анти Готовини када је био у бегству у Шпанији, а тај усташки генерал исто као и злочинац из Осјека Бранимир Главаш, његови су велики другови. Песма “Суде ми“ певала се на некадашњем Тргу Републике у Загребу када су из Хага пуштени Готовина и полицијски генерал одговоран за масакр српских цивила у Груборима Младен Маркач, а Шкоро је бесплатно наступао у Осјеку и отпевао исту песму на увце генералу Главашу, који је осјечке Србе терао да пију киселину и везао их селотејпом.

Интересантно је да се већина филоусташа из Колиндиног круга на овим изборима преселила у тим Мирослава Шкоре. Хрватској председници највише замерају што је пре годину и по у Загребу примила председника Србије Александра Вучића.

Хушкачки се односе према њој и зато јер је на Бадње вече ишла код његовог преосвештенства Порфирија, епископа Српске православне Цркве и Митрополита загребачко-љубљанског, честитатвши Србима Божић. То јој усташки медији и тим око Шкоре највише замерају. Посебна мета Шкориних бесних медијских паса је Милорад Пуповац, лидер српског народа у Хрватској, коме се прети и физички га нападају. Шкоро на зуб има Пуповца и зато јер му сметају плакати на ћириличном писму којима је ових дана облепљен цео Загреб. Усташки певач је кандидат гори чак и од Милановића, јер је Милановић вређао Србе у Србији, док са гласовима Срба у Хрватској ипак рачуна, па се за разлику од Шкора, залаже за враћање ћирилице у Вуковар.

Према неким информацијама из Загреба, Шкоро је директно уплетен и у обавештајни скандал који већ неко време потреса Србију. Подршку му је јавно дао агент хрватске СОА-а Никола Кајкић, који је за новац набављао досијеа “хрватксих бранитеља“, заправо терориста који су рушили уставно-правни поредак бивше државе и вршили терористичка дејства по Вуковару, суделовали у ликвидацијама српских војника, цивила, жена и деце. Иста усташка емиграција која је финансирала Кајкићева обавештајна дејства у Србији, сада финансира и Шкору. А ту би Шкоро могао имати највећи проблем. За усташке генерале и ратне злочинце певао је бесплатно, али је зато на концертима по Европи узимао брдо евра које није пријављивао порезницима.

Према провереним информацијама овајполитичар/певач за време више наступа по Немачкој узимао је кеш, а то сада истражују хрватске, немачке и аустријске пореске власти. Један од организатор концерата хрватских фолк звезда у Немачкој, који је добар и са хрватском естрадом, говори да је Шкоро у више наврата узимао пуне торбе евра за своје певање и на разне начине преносио их је преко границе, избегавајући царинску контролу. Задњи такав наступ био је у Аустрији, средином маја ове године. Организовало га је Културно уметничко друштво из Куфштајна. Цена карте била је 20 евра, а Шкоро је узео неколико десетине хиљада. Након тога је у јуну певао и у Минхену, где је продао хиљаду и двеста карата, које су биле још и скупље.

Пре годину дана кесу је напунио у немачком Калву, а највише се опарио у септембру 2016. године, када је певао за ХДЗ у Штутгарту. Један хрватски менаџер говори како су припадници српске дијаспоре данима препричавали смешну ситуацију:

“Шкоро је за Загреб одлетео авионом, а свог је менаџера послао колима, мерцедесом С класе да пренесе паре преко границе! С менаџером је у колима била и малолетна девојчица, која је, како се прича, целу ноћ провела с певачем. Шкоро није смео да је поведе у авион, па ју је увалио свом менаџеру. Девојка се касније жалила другарицама да ју је певач пипкао и покушавао наговорити на сексуални однос”.

Менаџера који за Шкора обавља прљаве послове и организује наступе за кеш, певач је преузео од свог кума Томпсона. Реч је о Миленку Чурићу, човеку са великим везама у ХДЗ-у, који је пре менаџерске каријере био потпредседник омладине у Туђмановој партији. За њега се ових дана везује прича да је главни организатор удара на Колинду, а баш је он успео наговорити Туђмановог сина Стјепана да у кампањи подржи усташког певача.

И Туђманов син, исто као и Шкоро имао је својевремено проблема са пореским органима.

Да је мржња према Србима и Србији веома важна и у овој председничкој кампањи, показује прича о Шкориној супрузи. Прво је Колиндин тим пласирао информацију да је Српкиња и то преко Јутарњег листа који важи за толерантне новине, а онда их је усташка емиграција демантовала, али свеједно остаје горак укус да је данас у Хрватској срамота бити Србин и то најбоље показује колико је хрватско друштво назадно, ксенофобно и расистичко, а Срби обележени и третирани као грађани другог реда, баш као за време “НДХ“.

Многима није јасно како је један усташки певач тако нагло узлетео да је сада чак близу Пантовчака и Бријона, места где је у време Југославије боравио Тито. Иза њега према писању загребачког магазина Национал, стоји тајкунски лобиј из Вуковара као и емигрантица из Канаде Ружа Томашић, које је певала песмице усташком вођи Анти Павелићу, а сада седи у Европском парламенту, где је пре годину дана забранила приказивање изложбе о НАТО бомбардовању Србије. Уз Шкора је виђен и заменик усташког генерала Благе Задре, Стипе Млинарић, који је због рушења уставног поретка СФРЈ био осуђен на суду у Београду.

Због њиховог утицаја Шкоро сада прети Србији и Александру Вучићу да ће зауставити преговоре са Бриселом и улазак Србије у Европску унију, ако Србија не исплати ратну одштету и стотине милиона евра “логорашима“, а заправо “хрватским бранитељима“ који су се у Вуковару бавили тероризмом и пружали отпор регуларној војсци, признатој од међународне заједнице.

Иако звучи као парадокс, чак је и Колинда показала барем мало разума према Србији и на величанственом скупу који је у фебруару прошле године организовао Милорад Пуповац у Загребу, обећала пред Вучићем да је улазак Србије у Европску унију и хрватски интерес. Интересантно је да је из исте дворане Лисински Шкоро у финишу кампање, прошле недеље, ратоборно хушкао три хиљаде усташа против Србије.

Ипак, Шкоро можда и неће да успе, јер се у кампању у задњи час умешао популарни градоначелник Загреба Милан Бандић. Човек од дела и речи показао је више пута толерантност према Србима, има их и у своме тиму, а дао је подршку Колинди, која му је чак испекла торту и запевала на рођендану као Мерлин Монро Кенедију. Бандић је осведочени друг многих Београђана.

У петак је у Загребу ручао с Лепом Бреном, пре тога је као прави домаћин угостио и Драгана Џајића, а усташе су највише полуделе када је у Загреб дошао Драган Марковић Палма. Бандић је чак искључио микрофон ратоборном усташком певачу и Шкорином куму Томпсону када су дочекали фудбалску селекцију као вицепрваке света, након мундијала у Русији. Многи сада верују да би Бандићева подршка Колинди могла да искључи миркофон Мирославу Шкори који је своје отпевао.

Извор: Српскаствар.инфо