Јутка у крушевачком затвору 20. јануара

Милутин Јеличић Јутка, некадашњи председник општине Брус, мора да се јави у Окружни затвор у Крушевцу 20. јануара, потврђено је Данасу у Основном суду у Брусу.

Јеличићу је почетком новембра потврђена тромесечна затворска казна због због сексуалног узнемиравања бивше сараднице Марије Лукић.

„Правноснажна и извршна пресуда Основног суда у Крушевцу 5К.бр.297/19 од 10.07.2020.године, којом је окривљени Милутин Јеличић из Бруса, осуђен на казну затвора у трајању од три месеца, примљена је у Основни суд у Брус дана 16. децембра 2020.године, након чега су формирани списи предмета извршења казне затвора. Основни суд у Брусу у поступку извршење казне затвора према осуђеном Милутину Јеличићу поступио у складу са чл.53 ст.2 ЗИКС и чл.56 истог Закона, и осуђеног упутио на извршење казне затвора у Окружни затвор у Крушевац. Налогом је одређено да је осуђени дужан да се јави у Окружни затвор Крушевац дана 20. јануара2021. године.

Налог за упућивање на издржавање казне затвора осуђени је примио на дан 21. децембра 2020.године. Налог за издржавање казне затвора достављен је и Окружном затвору Крушевцу дана 21. децембра 2020.године, у коме је наведено да су у обавези да приме осуђеног на издржавање казне.

У даљем поступку извршења казне затвора поступаће се у складу са Законом о извршење кривичних санкција“, наводи се у одговору који је лист Данас добио од суткиње Основног суда у Брусу Светлане Радојковић.

Извор: Данас