(УЖИВО) ПОЛИТИЧКЕ АКТЕРЕ МОЛИМ ЗА ДВЕ СТВАРИ! ВУЧИЋ: Позивам посланике СНС да прекину штрајк глађу, а што се осталих тиче…

Председник Србије Александар Вучић обраћа се нацији из зграде Генералног секретаријата

– Молим све да покажу озбиљност и одговорност, колико им је стало до Србије и грађана. Као председник молим да кампања прође без насиља, а друга да се покаже поштовање за политичке противнике и оне које мисле другачије. Епидемија није прошла. Недопустиво је да грађане излажемо опасности. Недалеко одавде 5790 присталица углавном СНС, иако 64 или 65 присталица покрета Двери окупило се. Замолио бих те људе да се бар до краја маја не окупљају. Такође, значајно је да се поштује правни поредак наше земље. Драго ми је што је Миладин Шеварлић прекинуо штрајк глађу. Разговарао сам са посланицима СНС Мартиновићем и Божићевом. Они су заиста штрајковали, седели испред Скупштине и гладовали. Замолио сам их да прекину штрајк – рекао је Вучић.

Када су у питању политички противници…

– Политичке противнике сам позивао на разговоре, они то нису желели. Разговор уценама или претње не прихтватам – рекао је Вучић и додао:

– Ухапшено је лице Д.Г. из Новог Сада које је износило претње Јоване Глигоријевић из недељника “Време” и молим вас да не буде напада на новинаре више – нагласио је председник.

Вучић је позаво све да гледају у будућност.

– Позивам грађане Србије да изађемо са плановима и програмима за будућност и опоравак наше економије. Данас ми је последњи дан на челу Економског штаба, Влада Србије одржала је седницу и ту се мој посао завршава у овом штабу – објаснио је председник.

На крају, порука за све политичке актере и грађане…

– Све политичке актере позивам да учествују на предстојећим изборима, молим их да не прибегавају било каквом насиљу, сви насилници биће кажњени. Молим грађане да размисле да део својих одмора или целе своје одморе проведу у Србији – закључио је Вучић.

Извор: Информер