ВАНРЕДНО СТАЊЕ СЕ УКИДА У СРЕДУ, ОД ЧЕТВРТКА НЕМАМО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС?! Председник Вучић саопштио НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ!

Председник Србије Александар Вучић вечерашњи је гост водитељке Верице Брадић у емисији “Хит твит” на телевизији Пинк

Поред председника Србије, гост Верице Брадић је и епидемиолог Предраг Кон.

Управо је он на самом почетку причао орелаксирању мера када је реч о овом викенду.

– После неколико дана праћења резултата дошло је до неког компромисног решења када је реч о минулом викенду. Надам се да неће бити негативних последица због ових релаксирајућих мера за овај викенд. Немам шта да додам, није истина да је струка попустила пред политиком – рекао је Кон.

Након њега говорио је и председник Вучић.

– Све време смо разговарали, али ја нисам стручан за њихов посао. Ниакакв сукоб нисмо имали. Ми смо разговарали и предложили компромисно решење. Захвалан сам доктору Кону на поштовању. Он је као потпуковник добро разумео шта је држава. Ове мере смо донели у складу са оним што нам је струка рекла. Ја сам само пролазио поред Медицинског факултета, Правни сам завршио, зато сам углавном слушао стручне људе – рекао је председник.

Он је објаснио шта је био његов задатак.

– Ми смо се трудили да обезбедимо опрему, маске, рукавице, респираторе. То је био посао државе. ми смо поносни на ове људе. Нажалост ово нам је донело тешке економске последице, али ове године ћемо бити најбољи када је реч о економији – рекао је председник.

Александар Вучић је саопштио да се следеће недеље очекује укидање ванредно стање.

– Следеће седмице ће Влада да се састане. Требало би да ванредно стање укинемо у среду, што би значило да полицијски час немамо од четвртка – саопштио је најновије вести председник.

– Није лако издржати овакву врсту критике. Све време смо свесни шта радимо, а емоције у оваквим ситуацијама нису битне, битан је само циљ, да сачувамо животе. Друга ствар којом смо се водили је говорити само истину, истину и истину – рекао је Кон.

Председник Вучић је рекао да и даље не жели да прича о политици и политичким противницима док се не заврши ванредно стање.

– Нећу да помињем моје политичке противнике. Ја нећу вечерас да причам о себи, већ о осим докторима о свима њима који су учинили много у борби против епидемије. Не интересује ме да ли су они гласали за мене или не. Сметале су ми две ствари: Прва ствар је омаловажавање наших лекара који су се борили сваки дан како би сачували животе људи. Да ли ви знате боље од доктора Кона или Дарије или било ког лекара? Ја сам се увек борио и борићу се да заштитим лекаре – рекао је председник.

– Ако хоћете да водите замљу морате прво да знате да људима никада неће моћи да удовољите. Питали су ме људи хоћу ли вечерас да прогласим победу. Ја сам рекао не! Мислим да смо близу краја, али снагу не добијате из победа, снага се добија из борбе и када је тешко да се не предајте. Ја вам сада понвљам Србија ће имати највећу стопу раста у Европи.

– Моја идеологија је епидемиологија. Пошто сам учествовао у овим мерама, доживео сам то као потпуно неразумевање. Погодило ме. Иде се даље, али завршићемо посао – рекао је Кон.

Председник Србије је одговарао на питање како он реагује на акцију “буком против диктатуре”.

– Што се мене тиче ја сам те шерпе имао 2016, 2017, 2108. године. Мени је важно да су те шерпе све пуниеј храном. Згрожен сам да ви неку жену називате дрољом, фуфом, фуксом… Ужас. Неко људима говори да је то нечија ћеља да их малтретирамо. Ово је погодило доктора Кона. Мене је 2014. године, никада то нећу заборавити, погодило то када су почели да се играју политичких игара. Тада су измислили причу како смо намештали неки тендер, а онда су рекли како поплаве користимо да би зарадили паре – рекао је Вучић.

Извор: Информер