ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ О ЗАШТИТНИМ МАСКАМА: Оставите све што радите и ПРОЧИТАЈТЕ ОВО!

С обзиром на велики број упита како привредника и Привредне коморе Србије, тако и грађана, Влада Републике Србије одлучила је појасни одлуку у вези са увозом маски и заштитне опреме, донету прошле недеље. Привредним друштвима дозвољена је куповина маски и заштитне опреме са страних тржишта, без обзира на делатност.

Све компаније са теритоприје Републике Србије могу да увозе маске и заштитну опрему искључиво за сопствене потребе – потребе заштите здравља својих запослених. Ово је допуштено уз јасно ограничење да није дозвољена дистрибуција, продаја трећим лицима нити било каква трговина тим маскама и заштитном опремом.

Ова одлука донета је због ситуације у којој се Србија налази и борбе против ширења заразне болести изазване вирусом ЦОВИД-19. Како Влада Републике Србије непрекидно прати развој догађаја и труди се да у највећој могућој мери заштити здравље својих грађана, дозвола куповине маски компанијама доприноси додатној заштити радника који нису у могућности да у овом периоду раде од куће.

Влада ће наставити да прати и ослушкује потребе грађана и привреде у време трајања ванредног стања и трудиће да се да у датим околностима а сходно могућностима, свима обезбеди несметано функционисање и што је најважније, заштити здравље свих својих грађана.

Извор: Еспресо.рс