ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРБИЈУ! МАЛИ НА ПОТПИСИВАЊУ МЕМОРАНДУМА: Изградња прве линије београдског метроа почиње крајем године

Министар финансија Синиша Мали потписује меморандум о разумевању за пројекат “Београдски метро”.

Меморандум о разумевању за пројекат “Београдски метро” су у Палати Србија потписали министар финансија Синиша Мали, директор ЈКП Београдски метро и воз Станко Кантар, потпредседник француске групе Алмстом Филип Делур, генерални директор у француској компанији Ежис рејл Оливије Бувар и представник кинеске компаније Пауер Чајна Шје Зиђи.

Министар Мали најавио је данас да ће крајем године почети изградња прве линије београдског метроа од Железника до Миријева.
– Данас је велики дан за све нас. Направили смо велики корак ка реализацији овог вишедеценијског сна. Крећемо у изградњу прве линије београдског метроа. Две француске компаније радиће на изградњи електролинија и обезбедити композиције, а кински партнери изводиће грађевинске радове. Све се у клапа у један компликовани мозаик, али ми ћемо успети да остваримо овај велики пројекат – рекао је Синиша Мали.

Министар је подсетио и како је од најружнијег дела града настао Београд на води који представља највеће градилиште у Европи.

– Наша економија је стабилна, радимо на новим пројектима који изнова покрећу нашу привреду. Такав је био Београд на води, такав ће бити и метро – каже министар.

Он је најавио да ће влада изаћи са предлогом нових мера помоћи привреди и грађанима кроз недељу дана.

– Захвалио бих се и председнику Вучићу на поверењу које нам је указао како бисмо завршили овај пројекат – закључио је Мали.

ПРВА ЛИНИЈА БИЋЕ ДУЖИНЕ 21,3 КИЛОМЕТРА И ИМАЋЕ 21 СТАНИЦУ
Мали је нагласио да коначно почиње да се остварује вишедеценијски сан и да ће крајем године почети изградња депоа на Максиском пољу чиме креће градња прве линије од Железника до Миријева, у дужини од 21,3 км, са 21 станицом.

Додао је да ће друга линија ићи од Миријева до Земуна у дужини од 19,2 км и да ће имати 20 станица, као и да се ради на концепцији треће линије која ће повезати са БГ возом делове које неће покрити прве две линије.

Потписивању Меморандума присуствовавали су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заменик градоначелника Града Београда Горан Весић, амбасадор Кине у Србији Чен Бо и амбасадор Француске у Србији Жан Луи-Фалкони.

МОМИРОВИЋ: НАЈКОМПЛЕКСНИЈИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКАТ
Министар Момировић истакао је да је лепо данас бити Београђанин.

– Желео бих да се захвалим свима. Грађани Београда морају да знају да је реализација изградње тешка, али морамо да је завршимо у кратком року, то је најкомплекснији инфраструктурни пројекат у граду. Ово су изузетно вредни и упорни људи и они ће завршити овај пројекат – оценио је он.

Момировић је напоменуо да ће метро умногоме променити слику престонице.

– Почетком четвртог квартала планирамо озбиљне радове на градњи метроа. Убрзо ћемо имати 2 линије и повезати их са БГ возом. Имаћемо чист град, без аутомобила на сваком кораку – тврди министар.

ВЕСИЋ: МЕТРО ИМА НАЦИОНАЛНИ ЗНАЧАЈ
Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да Београд сања метро већ 50 година.

– Ништа се конкретно није радило на том пројекту до 2013. године – нагласио је.

Према његовим речима, то је најважнији пројекат у главном граду, проглашен пројектом од националног значаја.

Весић је поручио да се у априлу очекује идејно решење за депо.

– Усвојићемо у октобру генерални план регулисања шинских система, регулисаћемо где ће бити станице као и како ће БГ воз функционисати, предвидећемо нових 50 километара трамвајских шина – најавио је.
Почели смо сјајну сарању
– Почаствован сам што сам изабран у име своје компаније и желим да се захвалим председнику Вучићу који је одмах показао шта жели од овог пројекта. Захваљујем се и министрима Малом и Момировићу – казао је Филип Делур

Он је рекао да ће сарадња бити плодотворна.

– Почели смо заиста сјајну сарадњу – оценио је он.

Извор: Новости