Весић: Епидемиолошке мере морају да буду у складу са економским интересима града

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да нове епидемиолошке мере зависе од одлуке Кризног штаба, а да је став Града да све евентуалне нове мере морају да буду усаглашене са економским интересом града и државе.

Весић је оценио да је неопходно пооштрити контролу поштовања постојећих мера и да пре него што се у потпуности не исцрпе постојеће, не треба доносити нове, саопштила је градска управа.

“Садашња ситуација је таква да се постојеће мере не поштују, то јест да одређени клубови праве журке после 23 сата и да се организују прославе. То је нешто што морамо да исконтролишемо, али нажалост, не можемо без измене закона”, рекао је Весић.

Он је додао да не зна зашто се тужилаштво не укључи, јер намерно ширење заразних болести у време епидемије јесте кривично дело, а као пример кривичне одговорности навео је организатора прославе на сплаву који после 23 сата плови реком.

“Немојмо предлагати мере које не можемо да спроведемо и које нису економски оправдане”, поручио је Весић и додао да у угоститељству ради 40.000 људи.

“Свака нова мера мора да буде усаглашена са економским интересом града и земље. То је став Града, а како ће Кризни штаб одлучити не знам. Ми ћемо наравно поштовати сваку њихову одуку”, закључио је Весић.

Извор: Н1