Весић опет љут на Н1: Дезинфикатори ваздуха биће уступљени вртићима

Заменик градоначелника Београда Горан Весић наложио је јутрос Секретаријату за опште послове Скупштине Града Београда да се апарати за дезинфекцију простора, за чију куповину је расписана набавка, уступе београдским вртићима, саопштила је градска инфомативна служба Беоинфо.

Након јучерашњег прилога ТВ Н1 о јавној набавци за куповину два апаратата који пречишћавају ваздух, а чија је вредност 54.000 евра, Весић је за Студио Б оценио да је почела “хајка тајкунских медија” због те набавке, и да ће медији бити обавештени у којим вртићима се апарати налазе.

Како је саопштено из градске управе, Весић је објаснио да су то апарати који пречишћавају простор и уништавају бактерије које су преносиоци заразних болести, као и коронавирус.

“У надлежној служби Скупштине града објаснили су ми да су расписали набавку апарата за дезинфекцију простора у две сале Скупштине града, малој и великој, где се окупља тридесетак људи на састанцима, уз поштовање епидемиолошких мера”, рекао је Весић, и позвао медије који су о томе извештавали да купе сличне апарате за своје запослене “које терају да воде хајку против свог града”, пренео је Беоинфо.

Извор: Данас