“Весић продаје Сава центар 219 евра по квадрату”

Покрет “Двери” затражио је од градоначелника Београда Зорана Радојичића и заменика градоначелника Горана Весића да пониште тендер за продају Сава центра. Они су испред Градске скупштине рекли да је данас последњи дан за подношење понуда за куповину овог конгресног центра, а да цена коју је одредио градоначелник износи свега 21,9 милиона евра, што је 219 евра по квадрату.

Двери кажу да је вредност Сава центра умањена у односу само на период од 2016. године када је процењено да овај објекат вреди 108 милиона евра и то тако да сама зграда вреди 80,5 милиона евра, 1,2 милиона евра вреди инвентар, а земљиште око објекта вреди 27,4 милиона евра.

– Како је могуће да је вредност Сава центра опала са 108 милиона евра на 21,9 милиона за колико данас Град продаје овај објекат – питале су Двери уз објашњење да сама зграда објекта има корисну нето површину од 69.300 м2 а бруто површина објекта износи 100.000 м2.

– Површина катастарске парцеле око објекта износи 29.374 м2, па узимајући у обзир ове параметре долазимо до тога да градоначелник Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић продају зграду за 219 евра по квадратном метру, док се земљиште уз објекат “поклања” будућем купцу – констатују из Двери.

Двери напомињу да је учестала продаје непокретности у последње време само параван за прање “прљавих пара”, да ове објекте углавном купују фирме са сумњивим капиталом и да осим Српског покрета Двери нико не жели да се бави овом темом због страха од извршне власти.

Извор: Директно