Весић: Време је да се радно време продужи бар до 22 сата

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је, у тренутку када почиње масовна имунизација становништва и када смо дисциплином свих успели да смањимо број заражених, време да размишљамо о попуштању мера, о чему је разговарао са представницима Привредне коморе Србије и привредника.

Он је у писаној изјави навео да је, захваљујући напорима председника Србије Александра Вучића, Србија трећа земља у Еврпи у којој је почела вакцинација и обезбеђено је довољно бесплатних вакцина за све грађане.

„Посебно сам срећан због тога што је Београд успео да се избори да сектор услуга ради до 20 сати. Данас се у Београду ради и живи, а све је затворено у Паризу, Берлину, Лондону, Прагу и Бечу“, казао је Весић.

Нагласио је да смо успели да нађемо меру између очувања јавног здравља и чувања радних места, чиме је обезбеђено да Београд ради и тако је омогућено десетинама хиљада људи да добијају плате.

„Поносан сам на то. Свесно сам се борио за радна места иако сам био мета напада. Знао сам да ако се затвори сектор услуга само у Београду остаје без посла 40.000 људи“, истакао је Весић.

Лекари имају своје аргументе, ми своје, разговараћемо
Додао је да се сада види светло на крају тунела и с обзиром да је почела имунизација време је да се продужи радно време бар до 22 сата.

„Видео сам да лекари из Кризног штаба предлажу да се мере не попуштају до краја јануара. Они за то имају своје аргументе, као и ми своје, и разговараћемо. У сваком случају очекујем да се од 1. фебруара ради до 22 сата, а борићемо се да се то догоди и раније“, казао је Весић.

Извор: Н1