ВЛАДА ДОНЕЛА КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Ево шта је неопходно српским, а шта страним држављанима за улазак у Србију!

Држављани Србије могу да уђу у нашу земљу и крећу се без ограничења уз негативан ПЦР тест на коронавирус, не старији од 72 сата, одлучила је Влада Србије.

Уколико немају урађен тест са негативним резултатом, сви наши држављани, без изузетка, мораће да буду у кућној самоизолацији у трајању од 14 дана, предвиђено је протоколом који је Влада усвојила о уласку држављана Србије и страних држављана у Србију.

Што се тиче страних држављана, они могу у Републику Србију ући уз два услова – негативан ПЦР тест на коронавирус не старији од 72 сата и потврду коју издаје комисија коју чине представници Министарства здравља, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова.

Ова потврда може се прибавити у нашој амбасади или конзулату у земљи из које страни држављанин долази.

Такође, кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19 препоручио је Влади да од 1. јуна у потпуности отвори границе за држављане четири суседне земље – Босне и Херцеговине, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Извор: Курир