ВЛАДА СРБИЈЕ ОДЛУЧИЛА: Са негативним тестом на корону прекид изолације од 14 дана! Неке мере продужене још 30 дана

Влада Србије је на данашњој седници усвојила измену одлуке о протоколу уласка држављана Србије у земљу, у складу са епидемиоплошком ситуацијом и заштитом становништва од вируса корона, па ће грађани који у земљу уђу из иностранства без негативног ПЦР теста, тај тест моћи да ураде у земљи и, уколико је негативан, прекину двонедељну изолацију.

И даље важи да држављани Србије могу да уђу у земљу и крећу се без ограничења уз негативан ПЦР тест на корона вирус, не старији од 72 сата, а уколико без урађеног теста уђу у земљу, у обавези су да 14 дана проведу у самоизолацији.

Међутим, у периоду самоизолације имају могућност да тестирање обаве у некој од референтних лабораторија у земљи и уколико је тест негативан, прекину самоизолацију, наводи се у саопштењу Владе.

Чланови владе усвојили су и измену одлуке о ограничењу висине цена и маржи основних животних намирница и заштитне опреме, којом се рок важења те одлуке продужава за још 30 дана.

Како би се спречиле злоупотребе и неоправдано подизање цена, Влада је дефинисала списак производа чије се цене не смеју повећавати.

“Имајући у виду чињеницу да је препорука лекара да се и даље носи лична заштитна опрема, влада је овом одлуком обезбедила да се цена ове опреме не повећава”, додаје се у саопштењу.

Извор: Курир