Власт разоружава Србе, ево шта се крије иза пререгистрације оружја!

Дарко Божић испред канала ДумДум био је гост емисије “Tема”, главна тема разговора били су нови прописи о оружју и пререгистрација али су се дотакли и кривичног закона и питања нужне самоодбране и како је закон дефинише.

Божић је у емисији објаснио да полиција током пререгистрације, коју је оквалификовао као неуставну, одузима право власницима да поседују оружје за личну безбедност и онда им се нуди да то оружје продају или бесплатно поклоне МУП.

Он је објаснио да легални власници оружја не чине кривична дела оружјем и да су  апсолутну  већину кривичних дела почињених ватреним оружјем починили власници нелегалног наоружања. Боћић тврди да ће смањење броја легалног оружја довести до повећања криминалитета, јер ће се криминалци осилити знајући да су грађани без оружја.

Он се заложио и за измене кривичног закона како би се омогућило грађанима да ватреним оружјем штите свој стан и ближње у случају упада криминалаца. Погледајте целу емисију како би сазнали механизам за поседовање оружја, цене оружја у Србији и правилно руковање.

Извор: Правда