Власт у Србији и даље окренута ка ЕУ, иако је услов независно Косово

Потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић поручио је на данашњној конференцији за медије да Европа сада показује своје право лице у случају регуларно одржаних избора у Белорусији одлуком да не признаје те изборе сматрајући  Александра Лукашенка диктатором јер је на челу Белорусије 26 година. Са друге стране Мило Ђукановић је на челу Црне Горе 31 годину где је диктатура очигледна, а то Европска унија подржава.

– Званични представници Србије се не изјашњавају око свега овога што се дешава у Белорусији, а поготово се не оглашавају око велике срамоте и љаге која је нанешена Србији – рекао је Мирчић.

Мирчић је рекао да је приоритет нове владе да Србија уђе у Европску унију без обзира на то што је услов за улазак независно Косово, као и без обзира на то што се већина грађана Србије не слаже са том одлуком.

Мирчић је поручио да се председник Србије Алкесандар Вучић заноси ако мисли да је исправан начин да се бори за економску стабилност и развој Србије тако што ће своју земљу и даље задуживати страним банкама подизањем кредита, јер је Србија већ благо речено у дужничком ропству.

Он се осврнуо и на Уставни суд Републике Србије, сматрајући да он више не постоји јер је пратећи орган актуелне власти, за потребе СНС и њених коалиционих партнера.

– Српска радикална странка као ванпарламентарна странка наставља своју политичку борбу, нећемо одустати. Ми смо ти који ћемо и даље бити права и искрена опозиција власти, нећемо дозволити да се на овај начин Србија уништава, нећемо дозволити да се проверени пријатељи српског народа као што је Лукашенко препуштају на милост и немилост у смислу да се у Србији ћути, да се нико не оглашава – рекао је Мирчић

Мирчић је нагласио да ће Српска радикална странка увек памтити све оно што је председник Белорусије учинио за Србију и српски народ.

Извор: Српска ствар