ВОЈИСЛАВ НАПАО ВУЧИЋА: Ти то хоћеш да признаш Косово? (ВИДЕО)

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ затражио је данас од председника Србије Александра Вучић одговор на питање шта је то што може да донесе “мини Шенген” између Северне Македоније, Србије и Албаније, а не може ЦЕФТА споразум.

За Шешеља је важно и то – шта се дешава, како каже, са статусом такозваног независног Косова уколико албански премијер Еди Рама одлучи “да доведе и приштинску делегацију и укључи је у тај споразум”.

Шешељ је новинарима у Скупштини казао да је у оквиру ЦЕФТА споразума Косово било присутно са звездицом, односно као територија како је прописано Резолуцијом 1244, и изразио бојазан да би у случају “малог Шенгена” почео притисак западних земаља и да би ,у једном тренутку албанско руководство у Приштини послало своју делегацију, која би имала исти статус као Србија, Северна Македонија и Албанија.

Шешељ је рекао да очекује да му председник Вучић “разјасни шта у том случају”.

Коментаришући оптужбе у вези продаје оружја на рачун оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, Шешељ је казао да је врло опрезан са оним што долази од прозападне опозиције и да га не интересују ни изјаве Стефановића, већ да инсистира да се јавности пружи објективан и истинит одговор на питање – да ли је Крушик продавао приватним фирмама оружје испод цене, односно да ли је продавао оружје испод цене по којој га продаје СДПР.

Упитан да ли ће сутра присуствовати дијалогу власти и опозиције у Скупштини уз посредовање Европског парламента, Шешељ је казао:

“Немам намеру да учествујем где год да посредују странци. Ми се залажемо да се води дијалог власти и опозиције у коме ће учествовати све парламентарне странке, а има пуно разлога да се то уради пре избора, али да ми странци воде главну реч у таквој расправи – то не могу дозволити.”

Извор: Танјуг