ВОЈСКА СРБИЈЕ ЗАТРАЖИЛА ЕВАКУАЦИЈУ СТАНОВНИШТВА: Бојни бродови се упутили ка Тителу, очекује се артиљеријска паљба бојевом муницијом!

Речна флотила Војске Србије извршиће бојева артиљеријска гађана са Тисе код Титела 11. и 12. јуна, па је затражено да се из те зоне евакуишу становништво и стока, забрани кретање по копну и пловидба чамаца, објављено је данас на сајту града Зрењанина.

Из бродског наоружања артиљеријски ће бити гађани циљеви на води и копну од 8.00 до 20.00 током та два дана.

Флотила је обавестила да ће се заустављање пловних састава и средстава вршити на осмом и 25. пловном километру реке Тисе, а границе опасног подручја биће обележене великим црвеним барјаком.

На прилазним путевима биће постављени стражари и табле са натписом – упозорењем „НЕ ИДИ ДАЉЕ, ГАЂА СЕ“, обавестила је Флотила.

Становништво се упозорава да је најстрожије забрањено прикупљање и дирање неексплодираних зрна и њихових делова јер су опасна по живот, саопштила је Флотила.

“У случају наиласка на таква зрна, свако лице је дужно да одмах обавести најближе органе МУП-а или војне власти”, наводи се у саопштењу.

Лица која претрпе материјалну штету због артиљеријских погодака пријаву за накнаду могу поднети најкасније до 22. јуна команди Војне поште 2827 Нови Сад.

Извор: Танјуг