Војтеховски: Водићу битку са Тужилаштвом, знам ко стоји иза тога

Ауторка емисије “Живот прича” Татјана Војтеховски морала је хитно да се врати са одмора јер је за њом расписана потерница и она је по повратку дала исказ у Тужилаштву. Каже да јој се ставља на терет повреда тајности поступка и поручила да “зна ко стоји иза тога”.

“У августу сам била ван града и мене је тражила полиција, председница кућног савета ме је обавестила. Ја сам била уверена да је нека грешка, тражила сам полицајца на телефон и они су рекли да имају неки налог, без навоеђења о чему се ради. Тог момента сам позвала авоката Владимира Тодорића да провери у суду о чему се ради”, рекла је Војтеховски у емисији Н1 Студио Лајв.

Додаје да није имала никакву информацију да постоји било каква истрага или кривична пријава.

“Упознајем се са предметом тек након што је расписана потерница и кад сам прекинула летовање и јавила се у Тужилаштво”, наводи она.

Она оцењује да је реч о “селективном раду Тужилаштва”.

“Они могу да траже неког тамо где се сигурно не налази и онда да расписују потерницу, а да то исто тужилаштво ниједног тренутка није истраживало оно што је било предмет мојих емисија. Наиме, ја сам извештавала о основаној сумњи да постоји организована криминална група – у саставу исти вештаци, иста адвокатска канцеларија, исти судија – који у рекордно кратком року одузимају децу мајкама за рачун богатих, моћних мужева”, каже она.

Војтеховски каже да није једина извештавала о томе, али је “покренула клупко које је довело до најпознатијег случаја – Марије Мали”.

“Емисија је вратила децу Марији Мали односно да се емисија не би емитовала Марија Мали је повукла сагласност и заузврат је добила децу”, каже Војтеховски.

Војтеховски каже да ће водити своју битку са Тужилаштвом и да зна ко стоји иза тога – они које је “дирнула у тој групи”.

Извор: Н1