ВОЂА СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ У СТАКЛЕНОМ САНДУКУ И НА ЦРВЕНОМ ПОКРОВУ: На друштвеним мрежама се појавила фотографија мртвог Ким Џонг Уна? (ФОТО)

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун последњи пут виђен је на јавном догађају 11. априла. Светски медији, који се позивају на различите изворе, ових дана брује о разлозима Кимовог нестанка из јавности – тешкој болести, смрти после операције срца и покушају да се сакрије од пандемије вируса корона.

Амерички медији, позивајући се на једног од руководилаца телевизије ХКСТВ из Хонгконга, пишу да је Ким Џонг УН – преминуо. Ту информацију су наводно добили од “веома поузданог извора”.

Потпредседница ХКСТВ објавила је на кинеској друштвеној мрежи “Веибо” саопштење о смрти севернокорејског лидера, где је прати 15 милиона људи.

Њени пратиоци не само да активно деле објаву, него и фотографију на коме се наводно Ким Џонг Ун налази у стакленом ковчегу.

​Са друге стране, јапански лист “Шукан Гендаи” обавештава да је севернокорејски лидер жив, али да се налази у “вегетативном стању” након операције срца. Лист је објавио и причу кинеског стручњака, који је наводно сазнао од севернокорејских лекара да се Ким Џонг Ун почетком априла “ухватио за груди и пао”.

Слика мртвог Кима?

Док се још увек не зна шта се десило са лидером Северне Кореје друштвеним мрежама почела је да се шири фотографија на којој се наводно налази мртав Ким Џонг Ун, али за сада нема потврде да ли је слика аутентична или је у питању монтажа.

 

Извор: Вечерње новости