Возачи – ОПРЕЗ!

Пише: Душан Станојевић, дипл. инж. саобраћаја

Немојте да вас порука из наслова асоцира само на мокре и клизаве коловозе. У мору свакодневних поскупљења и намета који се сервирају грађанима Србије, један ће итекако погодити возаче аутомобила. Наиме, на основу Правилника о подели моторних и прикључних возила, од 5. јула ове године наша возила ће морати да испуне веома строге услове који се односе на емисију штетних гасова.

Наравно, ничега ту не би било спорног, да не долазимо до неколико парадокса. Да се разумемо, ми Српски радикали смо итекако за то да Србија буде еколошка држава, да се живи здраво, али нисмо за то да се то постигне по сваку цену, а поготову не ударом на ионако танке новчанике наших грађана.

Анализе показују да више од 1,2 милиона аутомобила емитује непрописну количину издувних гасова. То значи да отприлике половина аутомобила у Србији неће моћи да прође технички преглед након 5. јула 2021. Неко ће рећи да су грађани имали довољно времена да се на ову  ситуацију припреме, јер је усвајање ових стандарда најављивано још од 5. јула 2018. године. Е овде долазимо до парадокса бр. 1. Шта је са оним људима који су своја возила купили 4. јула 2018., или дан, два раније. Месецима и годинама раније. Како ће се то неки нормативи ретроактивно примењивати? Грађани нису могли да знају какве ће мере држава донети у погледу емисије штетних гасова. Такође, не сме се занемарити ни финансијска страна целе приче. Свако од нас би више од свега волео да вози квалитетан аутомобил. Аутомобили који највероватније неће имати проблема са новим прописима су аутомобили са моторима који имају EURO 5 и EURO 6 стандарде. То су, знамо сви, аутомобили који и коштају мало више него што већина грађана може себи да приушти. Ако се зна да је просечна старост аутомобила у Републици Србији 16,5 година, а да се у производњу горепоменутих стандарда кренуло 2009, односно 2014, јасно је да ће огроман број возача у нашој земљи имати велики проблем да региструје своје возило.

Овде се поставља питање, ако је овако нешто већ планирано, зашто држава једноставно није забранила увоз возила одређене старости и на тај начин показала да се спрема на одређене кораке?

Затим, можемо ређи парадокс бр. 2, логично је да аутомобил треба да задовољи техничку исправност и критеријуме према којима је произведен и продат. Ко сада и на основу чега може да прописује строже услове од оних који су прописани приликом производње одређеног аутомобила?

Све наведено је наравно и веома лако проверљиво, па са пуним правом питамо надлежне како мисле да помогну грађанима наше земље, јер је проблем евидентан и веома брзо ће постати актуелан. Овде итекако падају у воду приче актуелне власти о највећим платама у региону, о добром стандарду и сл. јер се на практичним примерима то види. Односно, не види! Што би рекли, дајте ви нама „европски“ стандард, па тек онда од нас тражите да испуњавамо „европске“ норме. Ако је икоме то уопште потребно.

Како ми Српски радикали за сваки проблем имамо решење, па и за оне које својим лошим одлукама створе особе које су на власти, сматрамо да је једно од добрих решења помоћ становништву приликом куповине аутомобила у виду субвенција. Да се у том правцу кренуло, зна се из примера аутомобила на електрични погон, али како смо ми далеко од те приче, предлажемо да се помогне и приликом куповине возила на класична горива.

Господо напредњаци, уместо што ће те грађане ударити по новчанику са додатних 1000 или 2000 евра, уместо што ће те давати субвенције свакојаком светском олошу, послушајте савет мудрих. Помогните свом народу!