ВОЖЊА ПОД ПОСЕБНИМ УСЛОВИМА: Ево када ће прорадити градски превоз у Београду

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је да се нормализација линија јавног градског превоза у Београду очекује после 4. маја и да ће превоз функционисати у складу са упутствима Градског завода за јавно здравље.

Никодијевић је за РТС истакао да представници Градског завода за јавно здравље учествују на седницама Градског штаба за ванредне ситуације.

“Морамо да заштитимо кориснике превоза, али и запослене у градском саобраћајном предузећу па ће у будућности постојати правила која до сада нису, као и извесни протоколи којих ћемо морати да се придржавамо”, навео је Никодијевић, пренео је Беоинфо.

Он је прецизирао да ће корисници јавног градског превоза и у наредном периоду морати да користе заштитну опрему.

“Према инструкцијама Градског завода за јавно здравље биће потребне маске и рукавице, као и да поштујемо дистанцу међу путницима. Такође биће дефинисан улаз и излаз путника, али и онемогућен прилаз возачима у циљу њихове заштите”, истакао је Никодијевић.

Председник градске Скупштине је закључио да ће у наредном периоду важити иста правила на коридорским линијама и додао да би путници код себе требало да имају персонализовану месечну карту за превоз, као и радни налог.

Извор: Курир.рс/Танјуг